20 juni 2022

Paardendag Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het paard was op de boerderij begin vorige eeuw een trouwe en onmisbare knecht. Het is dus meer dan terecht, dat jaarlijks in het Gemertse Boerenbondsmuseum dit edele dier tijdens een speciale paardendag extra in het zonnetje wordt gezet. Wat is er op zondag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur allemaal te zien over en met het paard?

Er zijn diverse rassen kleine en grote paarden aanwezig. De smid is aanwezig en toont demonstraties hoefsmeden. Met de huifkar kunnen ritjes gemaakt worden en kinderen kunnen op een vliegend tapijt rondgetrokken worden. Voor vragen over paarden kan men deze middag ook in het museum terecht. Het gaat een mooie dag worden met een bijzonder veelzijdig dier in de hoofdrol.

Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan de akkers langs het karrenspoor. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Het museum is geopend van 13.00 tot 17.00 uur en behalve paarden zijn er ook weer diverse demonstraties en ambachten in de verschillende gebouwen van het museum. Ook is het kledingdepot deze middag geopend. Muziek is er ook, verzorgd door troubadour Jan v.d. Heijden.

Foto's:


0