16 juni 2022

Pandelaar schoonste school van Gemert

GEMERT – Wandelsportvereniging ZUTh organiseerde vorige week de avond wandelvierdaagse in Gemert. Dat wandelen volop in de belangstelling staat was ook hier te zien. Maar liefst 1100 deelnemers kwamen opdagen om 4 dagen hun kilometers in Gemert te maken.

De organisatie had aan alles gedacht. Een start- en finish-locatie die feestelijk aangekleed was, vier mooie routes door Gemert, flesjes drinken voor de deelnemers en bij aankomst van de laatste dag een ontvangst door twee roze dames aan de finish. Er werden grote plastic zakken neergehangen om daar plastic flesjes in te doen maar ook om ander meegebrachte afval dat langs het parcours lag in te doen. Er werd gepromoot dat iedereen Gemert-Bakel schoon moest houden. Er hing een groot spandoek boven de start van Schoon Nederland met als tekst “Elke dag een schoon feestje”. Daarnaast had Schoon Gemert-Bakel borden geplaatst met daarop een dank aan degenen die hun afval opruimde. Volop actie en aandacht tijdens een sportief gebeuren voor zwerfafval, dus. De Pandelaar uit Gemert werd uitgeroepen tot schoonste school van Gemert omdat de leerlingen het meeste afval mee van de route naar de finish brachten. De Pandelaar is sowieso een school die veel aandacht heeft voor zwerfafval. De school kreeg een certificaat overhandigd van voorzitter Linda van Melis van ZUTh en een grijper, ring en zakken als cadeau.

Foto's:


0