19 juni 2022

Podiumplaatsen Talent BMX Team

HANDEL – Het FCV Talent BMX Team uit Handel was met vijf rijders vertegenwoordigd op de vierde wedstrijd in de Nederlandse BMX Topcompetitie op zondag 19 juni in Raalte (Overijssel). Ook Wes Strik was ingeschreven voor deze wedstrijd. Helaas kon hij zondag niet starten door een ongelukje op zaterdag buiten de crossbaan waar hij een geblesseerde enkel aan over hield.

Alle vijf de Talent BMX-deelnemers wisten zich via drie manches, waarin ze allemaal eerste of tweede werden, moeiteloos te plaatsen voor de kwartfinale. Ook deze kwartfinale was voor deze BMX-ers geen enkel probleem en zij eindigden in hun klasse bij de eerste vier. Ze hadden zich daarmee allemaal geplaatst voor de halve finale in deze Topcompetitiewedstrijd. Voor Finn van Brussel (Boys 15 jaar) en Pieter van Lankveld (Amateur 17-24 jaar) was het toen voorbij, zij eindigden op de zevende plek. Voor Pieter was dat wel heel jammer want op een derde plaats liggend – vier crossers gaan dus door naar de volgende ronde – kwam hij in de tweede bocht in het gedrang en belandde via een val buiten de crossbaan.
Sam Meijer (Boys 11 jaar), Jur van Brussel (Boys 12 jaar) en Sven Pennings (Boys 15 jaar) waren de deelnemers in de grote finale. Prachtige resultaten konden voor deze crossers genoteerd worden. Sam en Sven wisten in hun klasse zelfs de overwinning te pakken en Jur kwam keurig als tweede over de streep. Hele goede resultaten dus van deze Talent BMX Team leden.
De volgende wedstrijd van het fietscrossseizoen is op zondag 26 juni in Berlicum waar dan de vierde van acht wedstrijden plaats vindt in het BMX Afdelingskampioenschap Zuid.

Sam Meijer.

Foto's:


0