22 juni 2022

Prutsen met FrenZ

In mijn columns heb ik er geen geheim van gemaakt dat ik graag pruts in de keuken. Ik kook graag makkelijke maaltijden met verse groenten, low budget en het liefst zonder teveel afwas, hoewel ik gewoon een vaatwasser heb. Leuk om uit te knippen en te bewaren, doe ermee wat je wilt.
Laat ik beginnen met wat dikke tips!

Ik heb meestal mijn oven tijdens het koken aanstaan op 90 gr. om in warm te houden wat al klaar is en dan niet verder gaart. Kruiden oliƫn maak ik heel makkelijk zelf. Knoflookolie, rode peperolie en rozemarijn en tijmolie. Scoor een paar mooie glazen flesjes van ongeveer 250 ml met een schenkdop. Knoflook en rode peper in stukjes en daar de olijfolie op gieten. Na een paar dagen zit de smaak al in de olie. Rozemarijn en tijm zijn harde kruiden daar gaat de olie verwarmd op. Niet te heet!

Ik koop ook nooit kipfilet, altijd alleen kippendijfilet. Geloof me, veel meer smaak en de vetjes kom je later in het gerecht echt niet tegen. Koop ook de verpakking van 500 gr of meer en een aanbieding is altijd de moeite waard om een extra pakje mee te nemen. Kom ik later op terug hoe we hiermee aan de slag gaan.
Een simpele paneermeel pimp ik zelf ook op. Soms met panko (Japans broodkruim) erdoor. Een zak chips helemaal fijn meppen en door het paneermeel mengen kan ook. Maakt niet uit welke je lekker vindt of een restje chips gewoon een keer doen. Grote bak om altijd op voorraad te hebben.
Mijn meest gebruikte keukengerei is de staafmixer en de bijbehorende hakmolen. En natuurlijk een scherp koksmes wat ik elke dag scherp houd met een aanzetstaal. Mijn mes gebruiken staat hier de doodstraf op, mijn mes is heilig! Net als vroeger in de slagerij , ik voelde meteen als er iemand anders mee gewerkt had. Verder nog een paar goede kunststof snijplanken en we kunnen aan de slag! Ik ga ook niet afwegen, theelepels of eetlepels gebruiken om een perfect recept te plaatsen maar ik werk met scheutjes , haffeltjes. Het komt allemaal niet op unne luizenpiel. De rest vogel je maar lekker zelf uit.(Foto: MJ Fotografie)

Francis

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.