23 juni 2022

Rondleiding De Mortel met kerk

DE MORTEL – De VVV Gemert-Bakel organiseert op zaterdag 25 juni een rondleiding in De Mortel. Tijdens deze rondleiding wordt ook een bezoek aan de kerk gebracht en aan de gewelven daarvan. Dat levert een bijzonder uitzicht op.

Rond 1636 werd er in De Mortel een nieuwe begraafplaats aangelegd om de vele doden als gevolg van de pest te kunnen begraven. Ongeveer 50 jaar na de aanleg van de begraafplaats werd er een Sint-Antonius Abtkapel gebouwd. In 1849 bouwde men een nieuwe kerk omdat de 17e-eeuwse kapel niet meer aan de behoeften voldeed. Deze nieuwe kerk werd opgetrokken in waterstaatstijl. De huidige kerk werd pas in 1902 gebouwd. In 1904 werd er een nieuwe kerk in gebruik genomen even ten noorden van de oude, nadat de 19e-eeuwse kerk te klein geworden was en te veel gebreken vertoonde. De nieuwe kerk was naar het ontwerp van Caspar Franssen. De rondleiding is op zaterdag 25 juni om 11.00 uur in De Mortel. Er wordt verzameld bij de kerk. Kaartjes à 5 euro zijn te koop in de VVV winkel aan het Ridderplein Gemert.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.