15 juni 2022

Saamhorigheid

In Gemert-Bakel werken we met buurtbemiddelaars. Dat zijn mensen die we kunnen inzetten om dreigende ruzies tussen buren te voorkomen. Wat dat betreft zegt de naam al genoeg: bemiddelaars. Met elkaar praten, zeggen wat je op je lever hebt, kan echt helpen om slapeloze nachten te voorkomen. Door hun inzet proberen we vervelende situaties in de kiem te smoren. Mijn advies is, maak gebruik van een buurtbemiddelaar als dat nodig is. Dat ze goed werk doen, dat wist ik al. Afgelopen week heb ik hen namens ons allen bedankt voor hun inzet.

Van totaal andere orde was de skyline van Elsendorp afgelopen zaterdag. Wie toevallig in de buurt was, kan het niet hebben gemist. Alle hijskranen die de lucht sierden en zelfs vrachtwagens en andere kranen in de takels hadden. Het 40-jarig bestaan van Haegens was een groot feest. Oud, maar vooral jong en heel jong vergaapten zich aan de wondertjes van de techniek. Fijn te zien dat dit bedrijf Elsendorp trouw blijft.

In Elsendorp vond ook de laatste seniorensportdag plaats. U kent allemaal de beelden van vroeger met witte pakken en gekleurde rokken. Met een gemiddelde leeftijd van 77 jaar viel het doek definitief voor deze sportende ouderen, die allemaal ooit jong zijn geweest. Twee deelnemers van 88 en 90 werden als oudste actieve deelnemers in het zonnetje gezet. Het was eervol om de opening én huldiging van dit evenement te mogen doen. Daarmee kwam er een einde aan een lange traditie. Een traditie waarbij ik vermoed dat die in vele opzichten romantisch geweest moet zijn. Uit een tijd dat jongens en meisjes onder toeziend oog van de katholieke kerk met elkaar mochten omgaan. Dat prestaties als het vormen van een piramide nog in de recordboeken kwam te staan. Dat persoonlijke records werden gekoesterd, maar vooral dat gezelligheid en saamhorigheid bovenaan stonden.

Als afsluiter feliciteer ik alle geslaagde eindexamenkandidaten. Ik heb her en der vlaggen gezien, maar heb nog geen idee van hoe goed of slecht het is gegaan. Heb je nog een herexamen? Veel succes de komende tijd met leren. Geslaagd? Feesten dan maar! Al hoef ik daar vast niemand voor op te roepen.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0