27 juni 2022

Talent BMX Team trots op prestaties

HANDEL – Op het fietscross-circuit in Berlicum werd op zondag 26 juni de vierde ronde uit een reeks van acht wedstrijden gehouden om het afdelingskampioenschap BMX Afdeling Zuid. De wedstrijd werd georganiseerd door de in 1983 opgerichte fietscrossclub The Whoopers.

Vier leden van het Handelse talent BMX Team kwamen in Berlicum in actie en met succes. Zij namen allemaal deel aan de open klasse en aan de licentieleeftijdsklasse. De open klasse bestaat uit jongens en meisjes in twee verschillende leeftijden waarin de dagleeftijd bepalend is in welke klasse men wordt ingedeeld. De licentie klasse wordt bepaald door de leeftijd op 31 december van het lopende jaar. In beide klassen werden zeer goede prestaties geleverd door de Handdelse rijders, en allen gingen dan ook via drie manches en (eventueel) kwart- en halve finale door naar de grote finale. Hierin werden de beste resultaten neergezet door Jur van Brussel uit Handel en Sven Pennings uit Veghel. Deze mannen presteerden het om zowel in de open klasse als in de eigen klasse alle starts in een overwinning om te zetten. Voor Jur waren dat 11 eerste plaatsen en voor Sven 10. Sven hoefde geen kwartfinale te rijden vandaar dat hij een overwinning minder kon laten noteren dan Jur. Hele goede resultaten dus voor deze twee Talent BMX Team-leden. De twee andere teamleden, Sam Meijer uit Boekel en Finn van Brussel uit Handel, reden in de grote finale naar de zesde en vierde plaats in de open klasse en scoorden een derde en vierde plaats in de eigen klasse. Al met al heeft het team heel goed gepresteerd en de BMX’ers mogen daar dan ook best trots op zijn.
Hopelijk voor het team is dit ook een opsteker voor aanstaande zondag 3 juli. Dan wordt namelijk het Nederlands kampioenschap fietscross verreden. De organisatie daarvan is in handen van de Uithoornse Wieler Training Club (UWTC) in Uithoorn (Noord-Holland). Door het Talent BMX Team zal hieraan met zes leden deelgenomen worden.

Jur van Brussel.

Foto's:


0