18 juni 2022

UrbanRebel is speerpunt in groeiambities Cupra

Cupra, het sportief getinte merk dat zijn oorsprong bij SEAT vindt, ontvouwt grote groeiambities en denkt zijn expansie onder andere met de UrbanRebel te gaan realiseren. Een agressief ogend karretje met een groen hart, waarmee hij het milieu ontziet.

Het leek tot voor kort niet helemaal duidelijk waar de Volkswagen Groep met Cupra naartoe wilde, maar inmiddels begint het te dagen. Begin juni deed het Spaanse merk zijn toekomstplannen uit de doeken, waarin een sportieve inborst elektrificatie ontmoet, met als voorlopig einddoel een afzet van 500.000 auto’s per jaar. Dat betekent een vertienvoudiging, dus is er flink werk aan de winkel. Enerzijds wil de divisie nieuwe markten aanboren, anderzijds beleeft het programma een flinke uitbreiding. Concreet staan voor de middellange termijn drie extra modellen op stapel: eind 2023 de Terramar als SUV met plug-in- en traditionele aandrijflijnen, in 2024 de daarvan afgeleide Tavascan met een coupéprofiel en in 2025 de UrbanRebel, een elektrische crossover die het stadsverkeer wil opschonen.

Over die laatste geeft Cupra enige toelichting. Het betreft een vijfdeurs hatchback met een lengte van 4,03 meter, gebaseerd op het MEB-platform. Hij bedient zich van een 226 pk sterke elektromotor die een 0-100-sprint in 6,9 seconden en een actieradius van 440 kilometer mogelijk maakt. De techniek krijgt daarbij hulp van lichtgewichttoepassingen in het ex- en interieur, waarbij het merk spreekt van 3D-printen en 3D-weefproductie. Ook vinden gerecyclede polymeren en materialen op biologische basis hun weg naar de UrbanRebel. Hij mag er dan agressief uitzien, onderhuids zit hij vol goede bedoelingen.

Foto's:


0