24 juni 2022

Van Alaska naar het zuiden met goed doel voor ogen

GEMERT – Henk en Antonita de Louw uit Gemert vertrekken op 21 juni voor een tocht van een jaar die ze veelal op de fiets gaan maken. Na een korte tussenstop op IJsland en een eerste verkenning van Alaska per auto en trein vertrekken ze op 15 juli vanaf Fairbanks, een stadje in het noorden van Alaska, richting het zuiden.

Na 1.000km gaan ze vanaf de hoofdstad Juneau met de ferry naar Bellingham en per fiets naar Whistler in Canada. Ze volgen daarna per fiets de westkust van de Verenigde Staten en overschrijden eind oktober de grens met Mexico waarna het richting Midden-Amerika en vervolgens Zuid-Amerika gaat. Waar de tocht hen brengt en waar ze begin juni 2023 weer op het vliegveld richting Nederland stappen ligt nog verscholen in de toekomst.
Henk en Antonita de Louw volgen kan op de site of app van PolarSteps (https://www.polarsteps.com/AntonitadeLouw/5002744-van-alaska-naar-het-zuiden?s=8a54c6d5-fcb4-4b23-a84b-395991ba38fd) of op de site van waarbenjij.nu (www.antonitaenhenk.waarbenjij.nu).
Ze koppelen aan deze tocht en het lezen van de blog een vrijwillige sponsoring. Dit doen ze voor de Stichtingen Maxim Nyansa en ClimbingTheRightTree. Deze stichtingen zetten zich in voor IT-onderwijs in onder andere Ghana. Onderdeel daarvan is het uitzetten van jong gebruikte computers voor schoolprojecten. Deze computers zamelen ze ook in Gemert in. Iedereen die een nog jong gebruikte computer (desktop of laptop) heeft die vervangen is door een nieuwe dan willen Henk en Antonita de Louw die graag hebben. Het inzamelpunt is de kledingbank aan de Molenrand 9. Henk en Antonita gaan ook fietsen voor e-readers zodat kinderen in Afrika door te lezen hun wereld kunnen vergroten. Helpen kan door een gift te storten op banknummer NL 75 ABNA 0819 6484 34 van de Stichting Climbing The Right Tree in Veenendaal onder vermelding van ‘Sponsortocht Henk en Antonita’.

Foto's:


0