14 juni 2022

Weer Ballonvaren voor het goede doel in Gemert-Bakel

GEMERT – Met een luchtballon boven Gemert-Bakel en omgeving varen: die wens kan binnenkort weer in vervulling gaan. Bedrijven en particulieren kunnen één of meerdere plekken reserveren voor een ballonvaart op 16 of 17 september aanstaande. De opbrengst gaat naar twee plaatselijke goede doelen: Stichting Locals4Locals Gemert-Bakel en het Bakelse Hospice De Populier.

Van de redactie

Martin Jacobs is een van de drijvende krachten achter het initiatief. Hij is een van de vrijwilligers, die vanaf het eerste uur betrokken was bij het Ballonfestijn in Gemert. “Na 29 edities heeft Rotaryclub Gemert-Bakel en Laarbeek besloten om te stoppen met de organisatie en het stokje over te dragen. Een aantal mensen dat van meet af aan betrokken was bij het evenement laat nu onder de paraplu van Locals4Locals ballonvaarten vertrekken. Daarmee kunnen we opnieuw lokale goede doelen ondersteunen en komt er weer een echt uitje voor jong en oud op de agenda. Zo kunnen we na een lange coronaperiode samen weer een positieve bijdrage aan de onze gemeenschap leveren.”

Voor het eerste jaar is gekozen voor een kleinschalige opzet. “Per avond gaan maximaal vijf ballonnen de lucht in. Deze stijgen op vanaf de velden van v.v. Gemert. Als de wens en mogelijkheid er is gaan we ook onderzoeken of we vanaf het sportpark in Bakel omhoog kunnen.”

Mensen zijn vrij om te komen kijken naar de opstijgen van de ballonnen. “Maar er zijn dit jaar geen ‘special shapes’ en extra activiteiten, zoals optredens of demo’s.”, benadrukt Jacobs. “We gaan terug naar de basis en dat is ballonvaren voor het goede doel. Verloopt de herstart goed en loont het om weer vaker ballonvaarten aan te bieden, dan is het een overweging om het weer wat grootschaliger aan te pakken.”

Bedrijven en particulieren kunnen een of meerdere plekken in de mand reserveren. Een ballonvaart kost 225 euro per persoon. “Ondanks de sterk gestegen brandstofprijzen hebben we het tarief zo laag mogelijk gehouden. Daarvoor krijg je een onvergetelijke ervaring terug. Het is daarom een ideaal en uniek cadeau voor een verjaardag, jubileum of bijvoorbeeld Vaderdag. Je laat daarmee echt zien hoezeer je jouw partner, familielid, vriend, collega of zakenrelatie waardeert. “Omdat we de ballonnen tijdig moeten reserveren vragen we particulieren en bedrijven om hun plek(ken) voor maandag 20 juni aanstaande te boeken. Dat kan via Locals4localsgemert.nl .”

De ballonnen gaan opnieuw de lucht in (Lezersffoto Ballonfeesten).

Foto's:


0