20 juni 2022

Winst en verlies voor teams GHSV

GEMERT – De heren van de Gemertse Honk- en Softbalvereniging (GHSV) gingen op bezoek bij Animals in Dieren. De eerste innings gingen gelijk op tot een 3-3 tussenstand. Tegen het eind van de wedstrijd was de thuisploeg iets gelukkiger in zijn acties en wist de tegenstander uit te lopen naar een 6-3 overwinning.

De U15-1 van GHSV speelde zaterdagmiddag onder tropische temperaturen een thuiswedstrijd in Gemert tegen Mulo uit Helmond. De bezoekers namen direct een 0-4 voorsprong in de eerste inning, maar in de gelijkmakende slagbeurt werd sterk gereageerd door het U15-1 combiteam van Gemert/Uden met 6 punten. In de tweede inning scoorden de bezoekers wederom viermaal, maar dankzij 10 Gemertse punten was de tussenstand na de tweede inning 18-8 en daarmee meteen de eindstand, waardoor Gemert/Uden Red Sox U15-1 zich nog steeds in de top 3 van de competitie bevindt.
Ook de U12-1 van GHSV speelde een thuiswedstrijd tegen buurman Mulo uit Helmond. In de eerste inning kwamen beide teams niet tot scoren. In de tweede inning namen de bezoekers, die als koploper van de competitie aan deze wedstrijd begonnen, een 5-0 voorsprong. Dit werd beantwoord door een honkslag van Pepijn van Dillen, die na zijn honkslag en een gestolen honk kon scoren dankzij honkslagen van Collin Thijssens en Seth Slegers. Collin zorgde voor het tweede punt door te scoren na de honkslag van zijn broer Viggo Thijssens. In de derde inning wist Mulo drie keer te scoren, ondanks enkele mooie verdedigende acties van Jurre Heesakkers en Thijs van Lieshout. Gemert wist slechts eenmaal te scoren door Max Ettema, die na zijn mooie honkslag scoorde dankzij honkslagen van Ties van Boxmeer en Guus van Lieshout. In de laatste inning wisten de bezoekers wederom vijf keer de thuisplaat te passeren. De laatste Gemertse slagbeurt begon met een honkslag van Collin, die na twee gestolen honken werd binnengeslagen dankzij een mooie tik van Seth. Viggo en Thijs volgende beiden met een honkslag. Viggo scoorde daarna op een honkslag van Max. De honkslag van Ties zorgde ervoor dat ook Thijs kon scoren. Max en Ties konden vervolgens allebei scoren op een mooie honkslag van Jurre, waarmee de uitslag van 8-13 in het voordeel van de bezoekers op het scorebord stond.

Programma

Zaterdag 25 juni: 10.30 Nuenen – U12-1; 12.30 Gryphons – U15-1
Zondag 26 juni: 13.00 Heren – Gryphons H

Foto's:


0