22 juni 2022

Zesde editie Gimmert Gist op het Ridderplein

GEMERT – Op zondag 10 juli 2022 vindt alweer de zesde editie van het Gimmert Gist Speciaal Bierfestival plaats. Gimmert Gist is een initiatief van een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met Café Gij&Ik.

Wederom is het uitgangspunt het proeven van mooie en kwalitatief hoogstaande bieren uit de streek. Daarnaast staat de sfeer hoog in het vaandel. De unieke locatie op het Ridderplein tegenover een middeleeuws kasteel in combinatie met live muziek en goed eten moet zorgen voor een bruisend festival voor jong en oud. Om 13.00u zullen de eerste vaten door de diverse brouwers aangeslagen worden, waarna er tot 19.00 uur meer dan 80 verschillende bieren geproefd kunnen worden. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een proefglas kopen om vervolgens kennis te maken met al het moois dat er in onze nabije omgeving wordt gebrouwen. De volgende brouwerijen zijn aanwezig: SOLO Beer, Muifelbrouwerij, Engelbertus, No32, Hooglander, Brouwerij Holevoort, Rabauw, Strieper, RBM Brouwerij, RKTB Handels Hoop, Brouwerij Der Verlanghe, Sint Servattumus, Brouwerij Het Rijkshotel, Uthoka en Rashoppers.
Naast al het lekkers van deze brouwers is er ook voldoende frisdrank of alcoholvrij bier te proeven, of kun je uiteraard gebruik maken van de terrassen van de horeca aan het Ridderplein.

De muziek wordt verzorgd door TOFF coverband, die een mix van de mooiste nummers uit de jaren 60’s en 70’s spelen. Voeg daar een paar nieuwere nummers aan toe, met soms een country-sausje en wat rock ’n roll en het feest is compleet. De entree voor dit festival is gratis voor een ieder. Om te proeven kan er een proefglas worden gekocht voor € 10,50. Dit is inclusief het vullen van het proefglas met één van de meer dan 80 bieren.

Gimmert Gist – Speciaal Bierfestival. Zondag 10 juli 13.00u – 19.00u. Ridderplein in Gemert. www.gimmertgist.nl&www.facebook.com/gimmertgist. € 10,50 inclusief glas, flyer en 1 proefbier

Foto's:


0