28 juni 2022

Zomeroptocht OBS ’t Einder tijdens meester- en juffendag

GEMERT – Een majestueuze gildeoptocht op zondag wordt op de woensdag erna – vandaag of morgen, al naar gelang het moment dat u de krant leest – gevolgd door een alweer een stoet, dit keer gevormd door de 271 leerlingen en de meesters en juffen van de elf klassen van basisschool ’t Einder. Zij trekken door de wijk rond de school.

Door Simon van Wetten Het is woensdag op ’t Einder. De zeer actieve activiteitencommissie van de school heeft van alles bedacht om er een prachtige dag en een kleurrijke Zomeroptocht van te maken. De meesters en juffen weten nog niet wat er precies gaat gebeuren. Alleen directeur-meester Paul is ingeseind, maar die zwijgt als het graf. Uw verslaggever niet helemaal. Héél globaal kan ik u melden dat er om vast warm te lopen al voor de optocht liederen in de aula worden gezongen en dat er een cadeau wordt aangeboden. De meesters en juffen krijgen alvorens de feestelijke stoet wordt opgesteld een hawaïslinger, gekleurde brillen en andere accessoires. O ja, high tea in de klas met zelfgemaakte en van thuis meegebrachte hapjes, versiering van instrumenten te gebruiken bij de optocht en emmers om op te trommelen. Schminken voor de onderbouwgroepen, en dan… de grote Zomeroptocht.

Ik spreek met juf Bouke Niemer over voorgaande edities van de meester- en juffendag. Bouke: “Die dag bestaat al best lang. Elk schooljaar wordt er door de ouders van de activiteitencommissie een moment gekozen om de leerkrachten in het zonnetje te zetten. Een bedankje voor het een heel jaar klaarstaan voor de leerlingen. We hebben in dat kader ooit een speurtocht en vossenjacht door de wijk gedaan, in samenwerking met de harmonie voor de muzikale invulling. Ook hebben we een keer met bamboestokken en elastiek samen met de kinderen allerlei bouwwerken in elkaar gezet. Een andere jaargang was er een circus mét een popcornkraam en zelfs in de coronatijd werd het een feestelijke dag in de bubbel van het eigen klaslokaal. Niet alleen de activiteit, maar ook de entourage klopt; de activiteitencommissie denkt aan alles!”
Is het dan tevens de jaarafsluiting? “Nee hoor, dat zou wel erg vroeg zijn. Dat gebeurt pas over een paar weken. Dan nemen we met z’n allen afscheid van onze groep-8-leerlingen, met een rode loper, versieringen en een ijskraam.”
De Zomeroptocht neemt op woensdag 29 juni om 11.30 uur een aanvang en komt door de Kouter, Dries, Houtert, Teulland, Ekker, Erf, Wijst, Horst, Voort en Wetering. Als u in de gelegenheid bent, kom kijken. Het wordt vast een kleurrijk spektakel.
Bij de foto: Kinderen van ’t Einder controleren de optochtbenodigdheden.

Foto's:


0