21 juli 2022

Aan de slag als juf of meester bij het Boerenbondsmuseum Gemert?

 

GEMERT – Het Boerenbondsmuseum in Gemert is bij velen bekend. Het wordt jaarlijks door ca. 40.000 bezoekers bezocht. Zij genieten hier van dit levende museum, dat een beeld geeft van een Peeldorp anno 1900. Naast de bezoekersfunctie, biedt het museum ook aan haar vrijwilligers een zinvolle invulling van hun beschikbare tijd.

Ook is de sociale rol van het samen zijn, herinneringen delen en samen activiteiten aanpakken voor de vrijwilligers een belangrijke drijfveer. Dit blijkt ook wel uit het lage verloop onder de vrijwilligers. Maar we worden natuurlijk wel elk jaar een jaar ouder en dan gaat niet meer alles zoals we het gewoon waren. Aanwas van nieuwe vrijwilligers is daarom wenselijk. Nieuwe vrijwilligers brengen ook weer nieuwe kennis en vaardigheden mee. Hiermee kunnen ze dan aan de slag binnen de vele werkgroepen die het museum kent.
Het museum wordt gelukkig heel regelmatig benaderd door mensen, die ook vrijwilliger willen worden. Toch kan het wel eens gebeuren, dat er binnen specifieke werkgroepen gericht naar aanvulling gezocht wordt.
Op dit moment is dat aan de orde voor juffen of meesters voor het schooltje. Dit is een mooi onderdeel voor veel bezoekers. Weer terug in de schoolbanken van vroeger worden veel herinneringen van de eigen jeugd opgehaald. Ook voor wie wat nieuws willen leren of zijn of haar kennis van een oud ambacht weer nieuw leven in willen blazen, er altijd plaats is voor nieuwe vrijwilligers, Zo kan ook de kennis van de oudere vrijwilligers weer doorgegeven worden aan een nieuwe groep.
Mocht u zich hierin herkennen, dan wordt het erg op prijs gesteld wanneer u contact opneemt met de secretaris via een e-mail naar secretaris@boerenbondsmuseum.nl. Ook wanneer u geen specifieke voorkeur heeft, kunt u naar de secretaris een bericht sturen. In beide gevallen wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarin de wensen en verdere invulling besproken worden.

Foto's:


0