08 juli 2022

Bijendag in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Zonder bijen zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Bijen en andere bestuivende insecten zijn ontzettend belangrijk voor alles wat groeit en bloeit. Bijen die door een imker gehouden worden zorgen ook nog eens voor lekkere honing en andere producten.

Hoe een imker bijen houdt en wat hij er allemaal voor moet doen, kun je komen bekijken bij het Boerenbondsmuseum op zondag 10 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur.
Kinderen mogen kaarsjes maken van bijenwas en iedereen kan proeven van de heerlijke honing die onze eigen bijen verzameld hebben. Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook de diverse tentoonstellingen te bezichtigen.
Breng ook eens een bezoek aan de akkers langs het karrenspoor. De velden en akkers van het Boerenbondsmuseum staan er weer prachtig bij. Diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Foto's:


0