27 juli 2022

Bucketlist

Er stonden nogal wat mensen langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook aardig wat uit onze gemeente. Ik ben deze dorpsgenoten een excuus verschuldigd. Ik liep namelijk maar door en door. Mijn hoofd zei: ‘je kunt er maar beter klaar mee zijn.’ Zo heb ik niet kunnen genieten van de muzikale klanken van Musis Sacrum in kerkdorp Linden. Heb ik de schut slechts een handje geschud en was er wel tijd voor een foto met de vertegenwoordiging van de Krulstarten op de beruchte Zevenheuvelenweg. Maar de medaille is binnen, de drie dagen zijn voltooid, geen blaren door het trainingsschema van de ZUTh en slechts een pijnlijk scheenbeen.

Deze uitdaging kan afgestreept worden van mijn “bucketlist”. Ik geloof niet dat het virus mij te pakken heeft gekregen. Dus volgend jaar klap ik voor de deelnemers. Ik daag wel iedereen uit om een keer mee te lopen. Het is best gezellig en een heuse happening.

Terecht was ook de honderdste, u leest het goed, het feest rond de 100e verjaardag van mevrouw Brzoskowski-Manders uit Bakel. Een bijzondere achternaam die toevalligerwijs vaker voorkomt in onze gemeente. De hele familie met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren present. Het is toch heerlijk wanneer je in goede gezondheid kunt genieten van je familie en de mooie dingen van het leven.

Wie langs de Boekelseweg rijdt, kan inmiddels zien dat gestart is met de voorbereidingen voor de bouw van woningen aan de Doonheide. De verplaatsing van de volkstuintjes is daarmee ook formeel afgerond en afgelopen week heb ik deze mogen openen. Het is een mooie plek en een soort groene strook die wellicht een bijzondere plek wordt, mochten alle ambities en wensen van de gemeenteraad werkelijkheid worden. Er zijn immers plannen om nog veel meer woningen te bouwen aan die kant van Gemert. We zullen zien.

Ik ga in ieder geval even bijkomen van de inspanningen van de afgelopen week. Ik ga de komende weken genieten van ons gezin en hoop u eind augustus weer te treffen. Ergens in een van onze dorpen, wie weet daarbuiten en anders zeker via deze column.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0