27 juli 2022

De Dappere Strijder fiets ruim 15.000 euro bijeen

HANDEL – Stichting De Dappere Strijder heeft 15.116,94 euro bijeengebracht met het fietsen van de Elfstedentocht. 100 % van de opbrengst is bestemd voor onderzoek naar hersentumoren.

“Zaterdag 16 juli heeft de tocht der tochten plaatsgevonden en we zijn met z’n allen over de finish gekomen”, blikt Giel Bos namens de organisatie terug. “Met een afvaardiging van uiteindelijk 75 mensen zijn we naar Friesland gereisd, waarbij achttien deelnemers daadwerkelijk gingen fietsen en de overige mensen als crew mee zouden gaan. Deze stonden dan ook om 4:30 in de ochtend klaar om omeletten en pannenkoeken te bakken. Om 05.30 werd er gestart vanaf de camping om vervolgens om 06.00 daadwerkelijk te starten in Bolsward. Na een tocht door alle elf de Friese steden arriveerden we rond 17.00 uur (ruim één uur voor verwachte aankomst) bij de finish in Bolsward. Achtereenvolgend van Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum, Leeuwarden, Sneek, Ijlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, om weer te eindigen in Bolsward. De nodige gelletjes, drankjes, zalfjes zijn er aan te pas gekomen om ons, als gelegenheidsfietsers, de finish te doen halen, maar ons doel is gelukt: met z’n allen starten en met z’n allen finishen, dus zeventien mannen en vrouw (Lisanne Bevers). Één iemand heeft de gehele rit op kop gefietst (Marijn Kandelaars) om extra geld in te zamelen. Één iemand heeft tijdens zijn eigen dappere strijd tegen kanker meegedaan met de tocht en deze volbracht (Kees Janssen), onwijs knap en indrukwekkend. Per persoon zijn er ongeveer twee borden pasta, zeven pannenkoeken,vijf krachtkoeken, drie stroopwafels, acht isotone bidons en enkele gelletjes doorheen gegaan tijdens de tocht. Dit alles om zoveel mogelijk geld om te halen voor het goede doel, en dat is gelukt, ruim 15 duizend euro (€15.116,94) is er opgehaald voor onderzoek naar hersentumoren. Een waanzinnig bedrag waarmee we daadwerkelijk impact kunnen maken voor toonaangevend en fundamenteel onderzoek wat ons dichter bij betere behandelingen en hogere genezingskansen bij een hersentumor brengt.

Renners en crew (Foto: John van Deursen)

Foto's:


0