12 juli 2022

Diplomazwemmen Gemertse Watervrienden

GEMERT – Op zondag 10 juli was het dan eindelijk weer zover. De kinderen die bij de Gemertse Watervrienden hard hadden geoefend voor het diplomazwemmen, mochten dit aan de examinatoren laten zien.

Na ruim twee jaar zonder publiek was dit weer de eerste keer dat de familieleden op de tribune mochten komen kijken. Het was weer gezellig vol om 13.00 uur toen de 20 kandidaten voor het diploma A aan de beurt waren. Voor sommigen was het wel een beetje spannend, maar doordat er 1 ouder langs het bad op het bankje mocht plaatsnemen, voelde dit al wat vertrouwder. Na het afleggen van alle onderdelen van het diploma heeft de examencommissie overleg gehad, een paar kinderen moesten nog even een onderdeel opnieuw laten zien. Eindelijk kwam het verlossende woord van de gelicentieerde examinator van de Gemertse Watervrienden dat het allemaal voldoende was, iedereen was geslaagd. Na het zwemmen zijn de diploma’s in het bijzijn van de trotse familieleden aan de kinderen uitgereikt.
Om 14.00 uur stonden de 24 kandidaten voor het B diploma al te popelen om te gaan zwemen. Ook zij doorliepen alle onderdelen vlot en een vijf kandidaten dat in eerste instantie voor een certificaat zouden afzwemmen, hebben zo goed hun best gedaan en voor alle onderdelen aan de eis voldaan. Zij kregen dan ook, samen met alle andere kandidaten, na afloop het officiële diploma B uitgereikt.
Als laatste waren de 17 C kandidaten aan de beurt om te laten zien wat ze het afgelopen jaar hadden geleerd. Voor C moet er hard gewerkt worden en zijn de afstanden die gezwommen moeten worden niet mis. Maar alle kandidaten lieten aan de examinatoren zien dat ze het C-diploma waardig waren. Met het C-diploma op zak zijn de kinderen echt zwemvaardig en kunnen zij zich in de meeste situaties zeer goed redden. Het enige wat niet te voorspellen is, is de zee. Voor dit onberekenbare water is dan ook géén enkel diploma afdoende, en is een oplettend oog een must. Het team van de Gemertse Watervrienden feliciteert alle kandidaten met het behaalde diploma. Volgend weekend staat bij de vereniging alles in het teken van het 50-jarig bestaan. Op zaterdag 16 juli zijn alle jeugdleden welkom op het Watervrienden Feestplein bij Koks (aanmelden via www.gemertsewatervirenden.nl/jubileum). Zaterdagavond is er een feest voor alle volwassen leden en alle vrijwilligers. Zondag sluiten de Watervrienden het feestweekend af met een receptie waarbij iedereen, die de vereniging een warm hart toedraagt, welkom is tussen 14.00 en 17.00 uur, ook bij Koks.

De geslaagden zijn: Diploma A: Abudi Alhazina, Mijntje van den Bogert, Lisa Van den Broek, Fenna Van den Broek, Loek Bronneberg, Daan Dapperen, Nick Doorakkers, Luca Geerts, Thomas Herben, Mareya Hussein, Daan Joosten, Tayem Killisli, Kick van Lith, Masa Mustafa, Jasmijn van Oorschot, Elidor Plaisier, Jade Reijnders, Jaliyah Roode, Djeslina van Wanrooij, Soliana Yosef Areaya, Moamen Zaza
Diploma B: Lilly van Bragt, Felix Brisco, Lia Bruekers, Len Cruijsen, Yaro Dwanna, Jesse Egelmeers, Marya Fahham, Limar Fanous, Bjorn Grassens, Ward Hendriks, Annabella Houtman, Mohammad Hussin, Bente Kuijpers, Evi van Loon, Maik Manders, Brian van Oijen, Esmee Raaijmakers, Lieve Sophie Van Rompaey, Lila Rosa Van Rompaey, Lieke Rovers, Eva van de Ven, Mike Verbakel, Elize Verheijen, Nahom Zeray Mihretab
Diploma C: Maya Alhallak, Koert Beekman, Lynn Doorakkers, Joep van den Elzen, Max Haenen, Ghena Houran, Lot Jans-Beeke, Fenne Leenders, Fleur Leunissen, Viyan Malgaz, Riva Megens, Lynn Oldenhave, Elgin Plaisier, Salimatou Sano, Bram Selten, Milan Selten, Leia Spaan

Foto's:


0