17 juli 2022

Freek School prolongeert titel

HANDEL – Het weekend van 9 en 10 juli stond volledig in het teken van het NK Waterskiën op de Rooye Plas in Handel. Maar liefst 6 waterskiërs uit het Jeugdteam van De Rooye Plas wisten op ‘eigen water’ succes te boeken en medailles te behalen! En hun leermeester, Freek School, wist zijn titel van Nederlands kampioen te prolongeren en mag zich wederom een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Toch moet hij, naar eigen zeggen, de komende jaren flink blijven trainen om o.a. zijn protégé Wessel van der Wijst voor te blijven. Dit 15 jaar jonge talent komt, net als zijn coach Freek, uit op alle waterski-onderdelen; slalom, figuren én schansspringen en wist in het overall klassement op een derde plek te eindigen. Sinds kort maakt Wessel zelfs deel uit van het Nederlands Selectieteam, net als zijn zus Yzze. Over een paar weken gaat hij met het team NL naar Griekenland om daar deel te nemen aan het EK-Waterskiën.

Bij De Rooye Plas zijn ze ontzettend trots dat er, naast Freek School, nu ook veel succes wordt geboekt door de jeugd uit de eigen waterskischool. Het vele trainen op het beste waterskiwater van Nederland werpt zijn vruchten af, zoals we konden zien tijdens het afgelopen NK. Ook Neve Sleegers uit Gemert, Robin van Asseldonk én de negenjarige Dalí van Gorp uit Handel knokten voor hun plekjes in de finales en bemachtigden meerdere podiumplekken. Ze trainen kei hard om straks misschien ook deel uit te mogen maken van de Nederlandse Selectie. Het belooft nog heel wat voor de wedstrijden de rest van deze zomer! Het Jeugdteam zal samen met Freek School onder andere deelnemen aan de Benelux-kampioenschappen in België eind augustus. Maar eerst gaan we Wessel aanmoedigen op zijn EK in de Jeugdklasse in Griekenland en mag Freek Nederland nog vertegenwoordigen op het EK Open Klasse in Italië.

Foto's:


0