25 juli 2022

Handel een vereniging rijker

HANDEL – ‘Dubbel Dof Li’ boules club Handel is de naam, en dinsdagavond 19 juli om 19.07 uur is de oprichtingsakte notarieel bekrachtigd door notaris Van Hoof en het nieuwe bestuur.

De 19e van de 7e maand en 19.07 uur is niet voor niets gekozen. In het jaar 1907 is het spel jeu de boules bedacht door een Fransman die minder mobiel was en toch sociaal betrokken wilde zijn bij vrienden en wel van een spelletje hield. De naam Dubbel Dof Li is een uitspraak bij het jeu de boulen; de ballen zijn voorzien van strepen om ze uit elkaar te houden, en door het spelen worden de blinkende ballen dof van kleur, en de bal die het dichtst bij de boule ligt noemen ze dat die bal ‘Li’ op z’n Brabants. De akte is ondertekend in het bijzijn van het bestuur van Tennisclub Handel en een paar toekomstige leden. Natuurlijk werd er na ondertekening geproost met een glas champagne. Het feestelijk moment is daarna gezellig op z’n Frans gevierd met een hapje en een drankje. Maar voordat de Handelnaren kunnen gaan boulen moet er nog veel gebeuren. De banen worden gerealiseerd bij en in de nieuw te bouwen kantine van de tennisclub. Samen met die club wordt gebruik gemaakt van de kantine. Dit was ook een streven van de oud-wethouder Jan Bevers, om verenigingen te verenigen in een multifunctioneel sportcomplex, waar de lamp 24 uur per dag aan is. Deze mening delen beide besturen en er wordt gestreefd naar een mooie en langdurige samenwerking. En wat ons betreft kunnen daar meerdere verenigingen bij aansluiten. Dubbel Dof Li houdt u op de hoogte van de vorderingen van de bouw en hoopt op veel toekomstige leden.

Foto's:


0