14 juli 2022

Met Musis Sacrum Bakel en Aalander muzikanten de zomervakantie in

BAKEL – Op donderdagavond 14 juli geven Musis Sacrum èn de Aalander muzikanten een gezamenlijk buitenconcert. Tussen de kerk en ‘t Viltje wordt die avond de Dorpsstraat van Bakel tijdelijk afgesloten, om plaats te maken voor dit optreden. Het concert start om 20:00 uur.

Blaaskapel de Aalander Muzikanten heeft een rijke geschiedenis van muzikale activiteiten. De oprichting is dan ook meer dan 60 jaar geleden. Het repertoire bestaat uit een goede mix van Moravische en Böhmische volksmuziek, Duitse en Oostenrijkse blaasmuziek, tot Schlager-klassiekers en muziek van eigen bodem. Zowel instrumentaal als met zang en/of solisten uitgevoerd. Blaaskapel de Aalander Muzikanten staat onder leiding van Jos van de Rijt.
Een aantal leden van de Aalander Muzikanten is ook muzikant bij Musis Sacrum Bakel. Beide verenigingen hebben dan ook een goede band. Bij het maken van de plannen voor het 60-jarig jubileum van de Aalander muzikanten in 2020 ontstond dan ook al snel het idee om samen het zomeravondconcert te geven.
Het heeft iets langer geduurd, maar nu is het dan eindelijk zo ver.
De harmonie en slagwerkgroep van Musis Sacrum zijn na de afgelopen twee jaar gelukkig ook weer volop aan de slag. Nadat ze al in mei van zich hebben laten horen bij het bosparkconcert en de harmonie al deel heeft genomen aan het Peeltournooi in juni, is donderdagavond 14 juli het laatste buitenconcert voor de zomervakantie.
Zowel de slagwerkgroep als het harmonieorkest spelen een gevarieerd programma. De slagwerkgroep staat onder leiding van Peter Bergmans en het harmonieorkest onder leiding van Sef Pijpers.
Speciaal voor deze dag zullen de orkesten ook gezamenlijk optreden. Na afloop praten de leden nog graag met de bezoekers na op het plein of bij ’t Viltje.

Foto's:


0