31 juli 2022

Mobiele eenheid

Het was op een woensdag in juni. De eerste om precies te zijn. Het was om en nabij twaalf uur. Ik keek naar buiten. Dat doe ik wel vaker tegen de tijd dat de scholen uit zijn. Het zag er niet best uit. De weergoden waren zich aan het voorbereiden… Het resultaat? Een lekkere malse bui en een middelbare scholier die het in zijn geheel onderschatte. Hij druppelde letterlijk binnen.

‘Je had beter even kunnen wachten!’ opperde ik. Dat werd niet gewaardeerd. Tot overmaat van ramp bleek ook nog eens dat zijn telefoon niet in zijn jaszak zat. De rapen waren gaar want hij moest terug om deze te gaan zoeken. Toch was dit wat er ging gebeuren. Ik hield mijn vingers gekruist. Ondanks allerhande inspanningen mocht het niet baten. Telefoonloos. Shit! Hoe gaat hij dat doen? Of eigenlijk…, hoe ga ik dat doen?

Dag 1… Onze papa belde zijn nummer. Helaas geen gehoor. Dag 2… Onze papa belde zijn nummer opnieuw. Warempel. De telefoon ging over. Er nam niemand op. Het was iets over half twee. Logisch dat hij niet opnam. Hij had les!!! Dit weerhield onze papa er niet van het nogmaals te proberen. Nog een keer warempel want er werd opgenomen. Wat was het geval? De telefoon bleek afgereisd te zijn naar Helmond. De persoon aan de andere kant van de lijn verklaarde onderweg te zijn naar een kameraad. Plotsklaps hoorde hij een ringtoon uit het struikgewas komen. Hij werd nieuwsgierig, ging zoeken en vond een telefoon. Hij nam op. ‘Met Jeroen’ klonk het. Na een korte uitleg van onze kant was de beslissing snel gemaakt. Adres vragen en telefoon ophalen. ‘Zal ik anders ff meerijden?’ bood ik aan. Zo belandden we in de auto.

Weldra kwam het vindersloon ter sprake. Er schoot van alles door mijn hoofd. Is Jeroen een eerlijke vinder of een veinzaard? Het voorstel was 20 Euro. Ik bleef sceptisch. Eerst zien dan geloven. ‘Als Jeroen ze niet wil, weten we of hij betrouwbaar is’ oordeelde ik. We arriveerden op het doorgegeven adres. Het was een appartement. Voordat we het gebouw binnengingen, kon ik het niet laten nog snel een WhatsApp bericht met adresgegevens naar mijn moeder te sturen. In geval van nood. Wat ID televisie allemaal met een mens kan doen! Jeroen weigerde zijn beloning, maar wij stonden erop. Immers onze mobiele eenheid was weer compleet. Eind goed, al goed.

Anneke

Foto's:


0