29 juli 2022

Nieuwe Honda CR-V straks in twee hybrideversies

De CR-V, die bij Honda tegenwoordigt als topmodel fungeert, is in een geheel nieuw jasje gestoken. Daarbij verliest hij naar onze bescheiden mening wat karakter, maar de beschikbaarheid van twee hybrideversies maakt hem wel de moeite waard.

Alweer ruim een kwart eeuw kennen we het fenomeen Honda CR-V, een SUV voor het D-segment. Hij verscheen lang voordat de Europese concurrentie wakker werd en liet vijf generaties lang een eigen stijl zien, maar vanaf 2023 zal hij wat anoniemer door het leven gaan. De neus vertoont zeker het typische familiegezicht van nu, zoals we dat ook bij de Civic en de HR-V tegenkomen, maar de rest is tamelijk inwisselbaar. Ook het interieurdesign ontketent geen revolutie, al oogt de cockpit met zijn twee digitale displays verzorgd en hoogwaardig. Winst boekt de CR-V vooral inhoudelijk, op het gebied van aandrijflijnen, veiligheid en comfort. Wat dat laatste betreft profiteert hij van extra voertuiglengte – nu 4,69 meter – en een iets langere wielbasis, hetgeen zich vertaalt in een royaler interieur. Honda geeft aan dat ‘Body Stabilizing Seats’ de vermoeidheid op lange ritten terugdringen en dat het stuur onder een meer personenwagenachtige hoek staat.

Voor het eerst begroet de CR-V een afdalingsassistent en standaard krijgt hij een achteruitrijcamera, een file-assistent, een automatische noodrem voor lage snelheden en verkeersbordenherkenning mee. Extra wagenbeheersing garanderen een inschakelbaar sneeuwprogramma en, tegen meerprijs, een intelligent 4WD-systeem dat vanaf nu tot vijftig procent van de aandrijfkrachten naar de achterwielen kan sturen. Honda focust zich voor de Europese markt helemaal op hybridetechniek, al dan niet met een stekker. Van de zelfopladende variant kennen we al enige specificaties, namelijk de aanwezigheid van een direct ingespoten tweeliter Atkinson-motor en een systeemvermogen van 207 pk. Baanbrekend is het allemaal niet, maar de fabrikant kennende staat de kwaliteit als vanouds op een eenzaam hoog peil, iets dat bij menig concurrent geen vanzelfsprekendheid meer vormt.

Foto's:


0