17 juli 2022

Winst voor aspiranten en pupillen Lucovitaal/GHSV

GEMERT – De heren van GHSV/Lucovitaal speelden afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen Gryphons in Rosmalen.

In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Lucovitaal/GHSV nam direct een 0-1 voorsprong in de eerste inning. Gryphons scoorde in de gelijkmakende slagbeurt gelijk. In de 2e inning wisten de Gemertse heren wederom 1x te scoren. Gryphons scoorde 2x en kwam daarmee op een 3-2 voorsprong. In de derde inning kwamen beide ploegen niet tot scoren. In de laatste inning scoorde de thuisploeg nog 5x, waardoor ze er uiteindelijk met een geflatteerde 8-2 overwinning vandaar gingen.
GHSV U15-1 (aspiranten): De U15-1 speelden zaterdag middag onder tropische temperaturen hun thuiswedstrijd in Gemert tegen Nuenen. De bezoekers namen direct een kleine 0-2 voorsprong in de eerste inning, maar in de gelijkmakende slagbeurt werd sterk gereageerd door het U15-1 combiteam van Gemert/Uden met 4 punten. In de 2e inning kwamen de bezoekers niet tot scoren en dankzij enkele mooie honkslagen en slim honklopen liep de thuisploeg uit naar een 7-2 voorsprong. In de laatste inning scoorde Nuenen nog 1x en bepaalde de thuisploeg met nogmaals 3 punten de eindstand op 10-3, waardoor Gemert/Uden Red Sox U15-1 zich nog steeds in de top 3 van de competitie bevind.
GHSV U12-1 (pupillen): De U12-1 speelden een thuiswedstrijd tegen Kickers uit Waalwijk. In de eerste slagbeurt kwamen de bezoekers niet tot scoren dankzij een sterk pitch-catch duo Ties van Boxmeer en Kyan Heesakkers, geholpen door een sterk veld met onder andere een mooie vangbal van Collin Thijssens. De eerste Gemertse slagbeurt begon Thijs van Lieshout direct met een homerun. Deze werd direct gevolgd door honkslagen van Max Ettema en Jurre Heesakkers.
Max en Jurre konden beiden scoren op een mooie honkslag van Ties, die op zijn beurt weer werd binnengeslagen door Collin. Daarna was het Guus van Lieshout die na zijn honkslag en een gestolen honk kon scoren op een mooie tik van Kyan en daarmee de 5-0 voorsprong na de 1e inning op het scorebord zette. In de 2e inning kwamen de bezoekers wederom niet tot scoren, de Gemerste U12-1 gingen volop door. Dion Bongenaar sloeg een honkslag en scoorde dankzij een honkslag van Viggo Thijssens. Viggo scoorde dankzij een tweehonkslag van Thijs, die zelf kon scoren door de honkslag van Max. Max passeerde de thuisplaat door slim honklopen en ondertussen had Jurre zijn tweede honkslag van de wedstrijd geslagen. Jurre zorgde voor de 10-0 voorsprong dankzij een honkslag van Ties.
In de derde inning deed Kickers wat terug en scoorde 5x, waardoor de tussenstand 10-5 werd. In de laatste slagbeurt begon Collin met een honkslag, gevolgd door honkslagen van Kyan en Seth. Kyan scoorde door een honkslag van Dio, waarna hij en Seth beiden konden scoren op een honkslag van Thijs. Thijs zorgde voor de 15-5 eindstand door te scoren na een honkslag van Max. Een mooie overwinning waarmee de eerste seizoenshelft goed wordt afgesloten.
De komende weken zijn er geen wedstrijden in verband met de zomerstop. In het weekend van 27/ 28 augustus wordt de competitie hervat.

Foto's:


0