24 augustus 2022

10-jarige Daan is opvallend ondernemerstalent

GEMERT – Een van de opvallendste lokale talenten op het Gemertse Zebra Festival dit jaar was Daan Donker. De 10-jarige Gemertenaar stond met zijn eigen ‘IJsfietske’ op het festivalterrein.

“In april zag ik op YouTube een filmpje van twee meisjes met een ijscofiets en dacht meteen ‘Dat wil ik ook’. Toen heb ik opa gebeld. Samen met hem heb ik deze kar gebouwd en me daarna bij de KvK ingeschreven.” Zijn eerste eigen zaak is tegelijkertijd een familiebedrijf. Zus Meike (13) verkoopt het ijs en ook moeder Hanneke helpt soms mee. Ook de armbandjes die Meike maakt zijn in het assortiment opgenomen. Het ijs is niet uit eigen keuken, maar wel ambachtelijk gemaakt, zo verzekert Daan. “Mij gaat het vooral om het ondernemen. Dat vind ik het leukst. Of ik dit blijf doen weet ik niet, maar voorlopig ga ik er zeker mee door.”

 

Foto: Meike en Daan op Zebra.