05 augustus 2022

15 jaar Auwerwetse Boekelse Oogstdag

BOEKEL – De Auwerwetse Boekelse Oogstdag wordt gehouden op zondag 14 augustus. Deze traditionele en gratis toegankelijke oogstdag vindt plaats aan de Mutshoek in Boekel.

Oude tijden herleven bij de vele demonstraties en activiteiten die er van 10.00 tot 17.00 uur plaats vinden. Het jaarlijkse evenement trekt vele duizenden bezoekers uit de gehele regio. Parkeren en entree zijn geheel gratis!
De organisatie maakt er met de hulp van diverse Boekelse liefhebbers en vele vrijwilligers een fantastisch evenement van.
Op deze dag zullen er verschillende demo’s te zien zijn. Het op diverse manieren oogsten van: graan, mangels, aardappelen en maïs. Ook kan men herinneringen ophalen en maken bij het dorsen, ploegen, maaien met oude tractoren, stro persen, maaien met een zelfbinder en nog veel meer. We hebben een grote oude stoommachine. Op het hoofdterrein loopt ook een ganzendrijver rond.

Het gedorste graan zal gemalen worden en vervolgens zal de plaatselijke bakker daar brood van bakken, in een met hout gestookte oven. Dit hele proces kunt u op onze oogstdag volgen. Naast deze activiteiten zullen er rondom het oogstterrein diverse (ongeveer 150) oude tractoren, stationaire motoren en oude ambachten te bezichtigen zijn. Deze ambachten nemen u mee “ terug in de tijd” en roepen bij velen herinneringen en vooral bij de jeugd vragen op. Op een apart terrein zullen oude tractoren met diverse grondbewerkingsmachines hun “kunsten” vertonen. Voor de kinderen is er volop vertier :broodbakken, dierenweide, schminken, springkussen en een mooie kleine zweefmolen. Natuurlijk hebben we voor een natje en een droogje gezorgd in en rondom de grote tent. Vanaf de kiosk zal, hopelijk onder een stralende zon, muziek klinken. Ook kunt u gratis met een huifkar meerijden en op die manier het hele oogstterrein overzien of als gezin op de foto in auwerwetse kledingdracht. Kortom, de moeite waard voor jong en oud om dit eens te komen bekijken.

Wilt u nog meer info of foto’s bekijken van voorgaande edities? Kijk dan even op onze website: www.boekelseoogstdag.nl

Foto's:


0