17 augustus 2022

5 x gratis in Gemert-Bakel: gezinsuitjes voor komend weekend

GEMERT-BAKEL – Vind je het leven deze zomer al duur genoeg? Trakteer jezelf (en je gezin) dan op een gratis uitje dichtbij komend weekend. Heerlijck Vrij Magazine en Gemerts Nieuwsblad zetten vijf tips voor je op een rijtje.

 

1. Kabouters ontdekken

Samen op ontdekkingstocht door het Kabouterbos. Naar de dierenweide, de vlindertuin en de modelspoorbaan. Picknicken onder de bomen, dammen en schaken met reusachtige stukken of museum ’t Zusterke bezoeken. Bospark Bakel is een echte familieattractie en vrij toegankelijk dankzij de tomeloze inzet van lokale vrijwilligers.

 

Wat: Bospark Bakel

Waar: Bospark Bakel, Roessel 3 Bakel

Wanneer: vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang

 

 

2. Genieten van het zomerse festivalgevoel

Wat hebben we het gemist: het zomerse festivalgevoel. Samen kijken, luisteren, dansen, meezingen en genieten van livemuziek. Van akoestisch, tot rock en dance. Ver van de massa, maar lekker dicht bij huis is op het Zebra Festival in Gemert. Gegarandeerd gratis en gezellig voor jong en oud.

Wat: Zebra Festival

Waar: OJC De Bunker, Sint Annastraat 60 Gemert

Wanneer: Vrijdag 19 augustus (19.00-02.00 uur) en zaterdag 20 augustus (14.00-02.00 uur) 2022

 

3. Grote grazers spotten

De Stippelberg is het grootste aaneengesloten bosgebied van Brabant. Het is augustus en dus staat de heide volop in bloei. Vanaf de uitkijktoren heb je een mooi uitzicht op de omgeving en maak je kosteloos kans om een ree, hert of andere grote grazers te spotten.

Wat: De Stippelberg

Waar: Natuurpoort Nederheide, Kaak 11 Milheeze of een van de parkeerplaats aan de Stippelberg in De Rips.

Wanneer: Vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang voor fietsers en wandelaars

4. Een gruwelijke zomerwandeling maken

Gratis een gruwelijke zomerwandeling maken? Dat is heel veel leuker dan het misschien lijkt. Meesterverteller Simon van Wetten neemt je mee naar de engste plekken van Gemert Vorstendom, waar in een ver verleden dood en verderf werd gezaaid. Griezel je mee?

Wat: Gruwelijke zomerwandeling

Waar: VVV-winkel, Ridderplein 49 Gemert

Wanneer: zaterdag 20 augustus 2022, 10.00 uur

5. Het Breukenpad lopen

Bij natuurcentrum De Specht in Handel leer je op een leuke en speelse manier over de Peelrandbreuk, die onder Gemert-Bakel doorloopt. De route van het Breukenpad voert langs diverse objecten en plekken waar je met de bijzondere natuurlijke fenomenen die de geologische breuklijn veroorzaakt, in aanraking komt. Zo maak je kennis met een boombrug, een zandloper, waterpeilpunten en een moerasroute.

Wat: Breukenpad

Waar: Natuurcentrum De Specht, Strijboscheweg 51 Handel

Wanneer: Vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

 

Foto's:


0Sz25