14 augustus 2022

Auwerwetse Boekelse Oogstdag 2022 in beeld

BOEKEL – Een veld vol tractoren, waar hebben we dat eerder gezien? De formule van de Auwerwetse Boekelse Oogstdag is vertrouwd, maar al sinds de start succesvol. Het gratis toegankelijke event vond vandaag  voor de 15e keer plaats op oogsterrein aan de Mutshoek. Gemerts Nieuwsblad maakte een fotoreportage 

Een deel van de historische landbouwvoertuigen is tijdens de dag volop in bedrijf.  Met soms meer dan 125 jaar oude machines werden aardappelen, graan en maïs geoogst en verwerkt. Ook de door een ouderwetse stoommachine aangedreven machinale klompenmakerij trok veel bekijks. Vanwege de zinderde hitte op deze zonnige zondag in het zuiden was er een overdekt terras en een watervernevelingspunt.

Tientallen vrijwilligers uit Boekel en omgeving maken de Oogstdag mogelijk. Die wordt jaarlijks door enkele duizenden mensen bezocht.