01 augustus 2022

Handels BMX-Team op WK in Nantes

HANDEL – Het Wereldkampioenschap fietscross werd dit jaar georganiseerd door de Franse Wielerbond en dit spektakel vond plaats van 24 tot en met 31 juli in Nantes. Op een prachtige baan kwamen zes gekwalificeerde rijders van het Talent BMX Team uit Handel in actie.

Op woensdag 27 juli waren de challenge-klassen tot en met 12 jaar aan de beurt. Deelnemers van het team waren Wes Strik uit Zuilichem (Boys 9 jaar), Sam Meijer uit Boekel (Boys 11 jaar) en Jur van Brussel uit Handel (Boys 12 jaar). De BMX wedstrijden bestonden uit 3 manches, achtste-. kwart-, halve- en grote finale waarin men, met uitzondering van de grote finale, bij de beste rijders moet eindigen om zich te plaatsen voor elke volgende ronde.

Jammer voor Wes Strik lukte hem dat niet maar met een zesde, vijfde en derde plaats in de manches kon hij toch tevreden afscheid nemen van dit wereldkampioenschap.

Jur van Brussel reed heel sterk met als resultaat een tweede plaats en twee derde plaatsen in de manches waarmee hij zich plaatste voor deelname aan de achtste finale. Met zijn zevende plaats hierin was hij zelf wel enigszins teleurgesteld maar wist toch ook dat hij sterk gefietst had.

Het meest aansprekende resultaat op woensdag werd behaald door de Nederlandse kampioen Sam Meijer. Sam stootte probleemloos door via manches, achtste- en kwartfinale naar de halve finale. Om dan verder te mogen strijden moet men dus bij de eerste vier eindigen. Heel jammer voor Sam behaalde hij hierin de vijfde en de meest ondankbare plek. Toch heeft hij heel goed gereden in dit zeer sterk bezette deelnemersveld waar dus de beste rijders van de wereld aan deelnemen. Met zijn vijfde plek in deze halve finale rangschikt hij zich dus in zijn klasse bij de beste tien BMX-ers van de wereld. Toch geweldig.

Op donderdag kwamen de challenge-klassen vanaf 13 jaar in actie. Deelnemers van het Talent BMX Team waren Sven Pennings uit Veghel (Boys 13 jaar), Finn van Brussel uit Handel (Boys 15 jaar) en Pieter van Lankveld uit Boekel (Men 17 -24 jaar). Finn was als eerste aan de beurt maar hij wist zich met een vierde- en twee zesde plaatsen in de manches niet te plaatsen voor de volgende ronde.
Nederlands kampioen Sven scoorde in de manches goed (2 -2 -4)en werd in de achtste finale tweede, wat hem het recht gaf om uit te komen in de kwartfinale. Hierin was de concurrentie te sterk en Sven moest tevreden zijn met de zevende plek en was dus uitgeschakeld voor deelname aan de halve finale.
Pieter reed uitstekend in de manches en met een tweede- en twee derde plaatsen had hij zich gekwalificeerd voor de achtste finale. Heel jammer voor hem kwam hij hierin ten val en daarmee was voor hem het kampioenschap voorbij.
Het fietscrossseizoen ligt in verband met de vakantie nu even stil. De eerstvolgende wedstrijd is de 3-Nationscup in Zolder (België) op 3 en 4 september waar BMX’ers uit Duitsland, Nederland en België om de prijzen zullen strijden.

De zes WK-gangers

Foto's:


0