03 augustus 2022

Oogstdag in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Het Boerenbondsmuseum Gemert staat zondag 7 augustus weer in het teken van de jaarlijkse Oogstdag. Op het veld wordt er volop geoogst met handkracht en de hulp van het paard. U kunt zien hoe er een mijt gezet wordt en er wordt koren onder de hooikap opgestapeld. Dat is hard werken, maar de vrouwen kwamen tussendoor ook wel langs met eten en drinken. En gebeurt ook bij het museum.

Tevens is het de dag van de NCB Destructor. In het NCB-gebouw kunt u zien dat dit bedrijf vroeger al heel duurzaam werk deed. Van de dieren die op de boerderij doodgingen, werd alles verwerkt tot andere materialen, zoals lijm, leer voor schoenen en jassen. In het gebouw zullen deze zondag vrijwilligers aanwezig zijn die u daar alles over kunnen vertellen.

Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en zijn ook onze tentoonstellingen te bezichtigen. De muzikale omlijsting deze middag wordt verzorgd door Gert van Boxtel. Het museum is deze zondag geopend. Van 13u tot 17u.

Tijdens de zomervakantie zijn er voor kinderen weer diverse leuke en gratis activiteiten. Op dinsdag kan een rit in de huifkar worden gemaakt, op woensdag wordt er gevlochten en op donderdag pannenkoeken eten. Tot slot op vrijdag kan er met het ponykarretje gereden worden. Het museum is in de zomermaanden open op dinsdag tot en met tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandag is het museum gesloten.

Foto's:


0