01 augustus 2022

Niet gecategoriseerd

Zege en zwaar verlies vv Gemert

GEMERT – In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft Gemert afgelopen week een zege en een zware nederlaag geboekt. Tegen Middlesbrough O18 wonnen de zwartwitten met 4-2, tegen GVVV ging de ploeg kopje onder: 6-1.

Tegen de beloften van Middlesbrough had Gemert het voetballend zwaar, maar stapte de ploeg van Reinald Boeren toch met een overwinning van het veld. De Gemertse productie kwam goeddeels op naam van Jasper Waalkens. De nieuweling in de Gemertse selectie maakte zelf drie doelpunten en bereidde de kopgoal van Bram Jacobs voor. Zo gaf de middenvelder/aanvaller zijn visitekaartje af in de eerste oefenwedstrijd voor eigen publiek.

Bij de Gemertenaren maakte T-Shawn Illidge zijn eerste officiële minuten voor Gemert 1. Afgelopen zaterdag, in de uitwedstrijd tegen GVVV, stond de jonge aanvaller zelfs in de basis.

Gemert en GVVV kenden elkaar nog van de eerste ronde van de nacompetitie van het afgelopen seizoen. GVVV was toen een maatje te groot voor Gemert, maar slaagde er uiteindelijk niet in om degradatie te voorkomen. De ploeg uit Veenendaal komt komend seizoen uit in de derde klasse zaterdag.

Gemert moest zaterdag opnieuw buigen voor de thuisploeg, maar nu wel heel erg diep. Voor rust was er nog weinig aan de hand. GVVV kwam na een kwartier op 1-0, maar Bram Zwanen tekende voor de gelijkmaker en voor de ruststand; 1-1.
Na de hervatting vertaalde GVVV het surplus aan kwaliteit ook in de score. De ploeg liep uit naar 6-1 en gaf Gemert daarmee tassen vol huiswerk mee.

De oefenwedstrijd tegen De Treffers, die gepland stond voor dinsdagavond 2 augustus op sportpark Molenbroek, gaat niet door. Dit op verzoek van de Groesbekers. De eerstvolgende oefenwedstrijd voor Gemert is de traditionele ontmoeting met UDI’19 op het toernooi in Odiliapeel, komende zaterdag om 17 uur. De Udenaren zijn afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de derde divisie, waarmee een derby in ere wordt hersteld. Het duel in Odiliapeel is daarom een mooie testcase, zo halverwege de oefencampagne.

Jasper Waalkens in actie tegen Middlesbrough O18. Foto Frans Brzoskowski

Foto's:


0