14 september 2022

Lezingenreeks Gek van Geld door Eef van Opdorp

GEMERT – Steeds meer mensen krijgen in deze tijden van inflatie te maken met geldstress. Budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het tv-programma Uitstel van Executie, neemt op basis van haar nieuwste boek Gek van Geld je op nuchtere en humoristische wijze mee naar een financieel gezond leven.

In een reeks van vier opbouwende lezingen leert Eef deelnemers anders te kijken naar de relatie die ze met geld hebben. De lezingen vinden dit najaar plaats in vier verschillende Brabantse bibliotheken, maar zijn ook gratis via livestream te volgen.
Beter met geld omgaan is geen kwestie van kille rekensommetjes, maar van goed luisteren naar je gevoel. Net als in relaties geldt: wat je aandacht geeft groeit. En dat zie je terug op je bankrekening. Verdiep je in je geldbrein, je geldgeschiedenis en je onbewuste patronen.

Sjoerdtje Schaap, eventmanager bij de Bibliotheek Eindhoven, hoopt dat door middel van deze lezingen mensen zich bewust worden van hun relatie en (vaak onbewuste) gedrag omtrent geld. “Er komen steeds meer mensen in de financiële problemen en we wilden iets bedenken om hen te helpen. De bibliotheek richt zich namelijk op het overbrengen van kennis op alle mogelijk manieren. Niet alleen via boeken, ook via ontmoetingen. Wij proberen mensen hiermee aan te sporen een eerste stap in de goede richting te zetten.” Volgens Eef van Opdorp heeft een financieel gezond leven alles te maken met psychologie. “Geldkeuzes maken is gedrag. Als je inzicht krijgt in je gedrag, kun je gerichtere keuzes maken. Een financieel gezond leven begint en eindigt immers met zelfkennis.” Uit de verhalen uit Eefs moneycoach praktijk blijkt welke enorme impact geld heeft op ons leven. De mensen die bij haar aankloppen zijn het overzicht helemaal kwijt, maar zodra ze hun relatie met geld verbeteren, groeit hun (financiële) vrijheid. De initiatiefnemers hopen met deze lezingen de mensen te bereiken die het écht nodig hebben, maar iedereen die geïnteresseerd is in (meer) financiële vrijheid is natuurlijk van harte welkom.
De reeks lezingen is mede mogelijk gemaakt door Rabobank en diverse bibliotheken in Oost-Brabant.

Praktische informatie: Lezing 1: Wat is jouw relatie met geld? 22 september, Bibliotheek Dommeldal (Geldrop). Lezing 2: Welke geldtype ben jij? 13 oktober, BiblioPlus (Cuijk). Lezing 3: Aan de slag met je geldzaken 30 oktober, Bibliotheek De Lage Beemden (Gemert). Lezing 4: Maak jouw geldplan 16 november, Bibliotheek Eindhoven. Tickets op locatie voor 2,50 euro en livestream (inclusief terugkijken) gratis. Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl. (Advertorial)

Foto's:


0