16 september 2022

Aalander Muzikanten uit Bakel vieren 60-jarig bestaan

BAKEL – Op 17 en 18 september vieren de Aalander Muzikanten hun 60 jaar bestaan. Door corona is de viering van het jubileum twee jaar opgeschoven.

De Aalander Muzikanten zijn, nu inmiddels 62 jaar geleden, ontstaan uit leden van toen nog fanfare MusisSacrum uit Bakel. In de oorsprong als carnavalskapel in een later stadium als blaaskapel met een muziekrepertoire met Tsjechische en Oostenrijkse volksmuziek en Duitse schlagers. Mooie instrumentale muziek maar erg belangrijk en onderscheidend in de blaaskapellenwereld, met een zangduo wat het kijk- en luisterplezier zeker verhoogt. De Aalander Muzikanten brengen een zeer gevarieerd programma met een groot aantal solowerken voor een publiek van jong en oud.

Het feestweekend start op zaterdag 17 september met een workshop met ruim 30 deelnemers onder leiding van Tanja Dusel. Tanja is een bekend orkestleider in de blaaskapellenwereld. Vanaf 19.30 uur start het avondprogramma met als eerste een concert van het workshoporkest en aansluitend vanaf 21.00 uur treedt De Böhmerwaldkapel uit Schinnen op. Kaartjes voor deze concertavond zijn in de voorverkoop met korting te bestellen via secretaris@aalander.nl of bij de kassa. Op zondag 18 september start het feestprogramma vanaf 13.00 uur. De

Aalander Muzikanten openen met een jubileumconcert van anderhalf uur. Aansluitend treden de Wiellander Muzikanten uit Elshout op tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Foto's:


A