19 september 2022

Dag van de wevers Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 25 september is er van 13.00 tot 17.00 uur in het Gemertse Boerenbondsmuseum de themadag ‘Weven, zoals het vroeger was’. Tijdens de weefdag wordt op verschillende weefgetouwen het weefambacht gedemonstreerd. Net zoals dat zo’n 100 jaar geleden gebeurde, op een typisch Gemerts handweefgetouw. Maar ook modernere technieken worden getoond. Kinderen kunnen weven op kleine weefraampjes. De wevers van het museum demonstreren het maken van een weefboom en er wordt een nieuwe weefboom aangedraaid. Op deze dag kunnen kinderen ook een wandelingetje maken met alpaca’s. Deze leuke dieren met een hoog knuffelgehalte leveren ook een mooie kwaliteit wol. Een alpacahouder is aanwezig die alles over deze mooie dieren kan vertellen. In de andere gebouwen van het museum zijn ook demonstraties en ambachten te bekijken en is het kledingdepot geopend. Muzikale invulling wordt verzorgd door Mathieu Dortmans met keyboard en zang. Kinderen mogen deze middag nestkastjes en voerplankjes maken. Het museum is zondag 25 september geopend van van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto's:


0