20 september 2022

Gemert woensdag in bekerclash tegen Urk

GEMERT – In Gemert wordt er al enkele weken naar uitgekeken. Met prachtige midweekse bekerwedstrijden tegen Hoek, TEC en Staphorst nog vers in gedachten verheugt de aanhang zich op de confrontatie met sv Urk, woensdagavond 21 september op sportpark Molenbroek.

Bekerwedstrijden maken bij Gemert altijd wat extra’s los. De laatste jaren hebben de zwartwitten zich ontwikkeld tot echte ‘cupfighters’. Twee keer in de laatste vier jaar wist de ploeg via de voorrondes tot het hoofdtoernooi door te dringen. In 2018 was Feyenoord de laatste halte, afgelopen seizoen werd de zelfs de tweede ronde bereikt, waarin ADO Den Haag uiteindelijk de sterkste was.
Kan Gemert nu opnieuw de kwalificatie overleven? Gemakkelijk zal het niet worden. Urk is een geduchte tegenstander, uitkomend in de derde divisie zaterdag. De ploeg uit het bekende vissersdorp begon heel voortvarend aan het seizoen en stond na drie wedstrijden fier bovenaan. De laatste weken gaat het minder, op dit moment resulterend in een vijfde plaats op de ranglijst.
Gemert zal opnieuw alle registers open moeten trekken. De winnaar plaatst zich direct voor het hoofdtoernooi. In de voorbije jaren is vaker gebleken dat het in dit soort alles-of-niets-wedstrijden flink kan spoken op sportpark Molenbroek en dus maakt de club zich op voor een heerlijke bekeravond.
Ongeacht de uitslag van woensdag wacht vier dagen later alweer de volgende uitdaging voor Gemert. Opnieuw voor eigen publiek. Zondag komt immers de koploper in de derde divisie B op bezoek: ADO’20. De ploeg uit Beverwijk is totnutoe de te kloppen ploeg met vijf zeges en een gelijkspel. Afgelopen zondag werd Blauw Geel’38 uit Veghel met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 4-1.
Maar dat is voor Reinald Boeren en zijn manschappen voor later zorg. Eerst ligt alle focus op de bekerwedstrijd van woensdag. Die begint om 20.00 uur. Alle leden ‘van vv Gemert en seizoenkaarthouders hebben tegen sv Urk gratis toegang tot de wedstrijd. Een geste van de club in de hoop dat de steun massaal zal zijn.

Foto's:


0