12 september 2022

Het nieuwe Red Bull-Chassis van Max Verstappen

Max Verstappen staat er gigantisch goed voor in het Formule 1 klassement. Sommige zeggen dat hij de winst al binnen heeft, maar er kan nog veel gebeuren tijdens de rest van het seizoen. De reden van zijn succes? Zijn nieuwe chassis. De bookmakers denken dat Verstappen grote winkansen heeft. Hier worden de f1 odds dan ook op afgesteld.

 

Red Bull zou veel tijd, geld en energie besteed hebben aan het vernieuwen en versterken van het onderdeel. Het chassis is de dragende onderkant van de auto waar onder andere de wielen en de motor aan vast zijn gemaakt. Hij zou echter nog geen gebruik maken van de nieuwe versie.

Het geheim van Max Verstappen

 

In eerdere Formule 1 seizoenen presteerde Verstappen ook erg goed. Hij was op jonge leeftijd een opkomend talent en behoort nu tot de beste rijders. Het gat met de andere racers is echter zo groot dat mensen zich af beginnen te vragen wat zijn geheim is.

 

Het nieuwe chassis zou het gewicht van de auto met nog eens 5 kg verminderen. Hierdoor gaat de auto van Verstappen heel erg dicht bij het minimale gewicht van 798 kg zitten. Red Bull zou de constructie van het onderdeel veranderd hebben om dit mogelijk te maken.

 

De analyses die hiervoor nodig zijn hebben de richting van de vezels bestudeerd, virtueel de spanning getest en de weerstand van de structuur op de proef genomen. Red Bull gebruikt het recent toegekende budget van de FIA hiervoor. De teams hebben een extra 4 miljoen gekregen door de inflatie.

Verstappen kan vanaf P15 nog winnen

 

De Formule 1 coureur wordt door elk team als grote bedreiging gezien. Vanaf welke positie hij ook start, hij maakt altijd kans om de race te winnen. Dit liet hij in Hongarije nog zien toen hij moest starten vanaf P10. De concurrentie zou volgens de Italiaanse media bijna bang zijn voor Verstappen.

 

De Grandprix in België is helemaal opengegooid. De coureurs hebben een groot aantal gridstraffen gekregen waardoor de race open ligt. Dit geeft alle coureurs meer kansen en zal Verstappen harder moeten werken. Dat neemt niet weg dat de wagen van Red Bull enorm snel is. Het talent van Verstappen springt van de races af.

 

Verstappen zelf is heel erg nuchter onder de omstandigheden. Hij is het wel gewend dat er een race is waar hij helemaal achteraan moet starten. De Grandprix in België staat voor de tweede helft van het seizoen. Verstappen kijkt uit naar de race en vindt het niet erg om vanaf P15 te starten. Hij zegt niet dat hij kans maakt om te winnen ondanks dat vele mensen dit wel denken. Wel denkt hij op het podium terecht te komen.

 

Wedden op Formule 1

Bij elke sport worden de quoteringen gebaseerd op statistieken. Welk team heeft er in het verleden meer gewonnen? Zijn er veel blessures? Hoe is de huidige vorm? Bij de Formule 1 is dit net zo. Door het succes van Verstappen zullen zijn odds wat lager zijn. De bookmakers verwachten dat hij wint en dus nemen ze minder risico.

 

 

 

Foto's:


r