21 september 2022

Keimooie happening

Ja, ja, ja, wat een happening. Wie had kunnen denken dat het bezoek van de Koning en de Koningin zo’n feest zou worden. Ik niet. Ik had het uiteraard wel gehoopt. In Bakel, waar alle kinderen van de basisschool een lang lint vormden. In De Mortel, waar de colonne alleen stapvoets kon rijden. Op het Ridderplein waar enorm veel mensen samengepakt stonden. Bij de Pandelaar, waar kinderen en omwonenden een bont gezelschap vormden. Iédereen kan zeggen: Ik heb ze gezien! En best veel mensen kunnen zelfs zeggen: Ik heb ze aangeraakt. Want hoe mooi is dat? Een hand, high five of handtekening op een gipsenarm. De tijd die het Koningspaar daarvoor nam, is ronduit geweldig.

Hoe geweldig het dan is om burgemeester van Gemert-Bakel te zijn? Super geweldig! Ik was uiteraard wat gespannen of alles wel goed zou gaan. Of het voor de inwoners ook leuk zou zijn. Of de mensen die een persoonlijk gesprek zouden aangaan het naar de zin zouden hebben. Maar als zo’n dag zich dan ontvouwt, ben je als burgemeester vooral trots. Trots op onze dorpen en hoe we ons op een positieve wijze hebben gepresenteerd.

Oplettende mensen hebben wellicht gezien dat ik mocht aansluiten in de “Koninklijke bus”, die het koningspaar vervoerde tussen het Ridderplein en het Boerenbondsmuseum. Het gaf mij een mooi inkijkje in hoe dat nou zo gaat. Het ging heel ontspannen. Wat vragen over ons dorp, over de gesprekken met de mensen over de impact van corona. Maar ook over mijn persoonlijke herinneringen aan het Koningspaar toen ik nog Tweede Kamerlid was. Zo was ik aanwezig bij het inhuldigingsfeest in 2013, toen de Koning, Koning werd. Maar het ging vooral over hoe het toch mogelijk was dat zoveel mensen waren uitgelopen voor hun bezoek. Over de mensen die een presentje wilden aanbieden. Met als bijzonder moment het aanbieden van een bloemetje door een lokale bloemist, dat de bus stopte terwijl deze eigenlijk gesloten moest blijven. Het Boerenbondsmuseum, waar Prinses Beatrix kort geleden nog op bezoek was. Kortom, het was een keimooie happening. Waarvoor ik iedereen wil danken. Danken voor het enthousiasme, het geduld en de geweldige herinnering.

Michiel van Veen
Burgemeester Gemert-Bakel

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.