01 september 2022

Kindervakantieweek Milheeze 2022 in beeld

MILHEEZE – De Milluse jeugd heeft vorige week vijf dagen lang genoten van een verrassend programma tijdens de Kindervakantieweek Milheeze. Op maandag verrezen er onder perfecte weersomstandigheden schitterende bouwwerken. Met pallets en in totaal zo’n 1600 schroeven werd onder andere een heus kasteel uit de grond gestampt.

Op dinsdag hadden de kleuters een vossenjacht en kon de oudere jeugd van de Kindervakantieweek hun energie kwijt tijdens de traditionele sportdag. Op het evenemententerrein aan De Bocht stonden veertien leuke en soms ook spectaculaire spellen op ze te wachten. Op woensdag moest de werkgroep vanwege het warme weer het programma omgooien en improviseren. De kleuters hadden extra veel waterspellen tijdens hun ‘matinee’ en de oudere kinderen hadden extra veel water beschikbaar tijdens hun vossenjacht.

Omdat het donderdags nog warmer werd, werd nogmaals het programma ’tropenbestendig’ gemaakt. De kleuters gingen in de schaduw met springkussens, water en schuim in de weer. De ouderen konden na een spellenochtend vrij spelen met onder andere. het zwembad en tobbendansen en verorberden ondertussen zo’n duizend pannenkoeken.

Voor het eerst in de historie van de Kindervakantieweek mochten de oudste twee groepen van de basisschool overnachten in tenten. De avondspellen vielen goed in de smaak, helaas was de nacht voor velen net iets te kort. Op de afsluitende vrijdag gingen de andere groepen op stap naar de Speuldries in Deurne. (Foto’s: organisatie Kindervakantieweek Milheeze).

Foto's:


DDDDDDDDD