19 september 2022

MKV pakt sinds lange tijd punt

MILHEEZE – Op een regenachtige zondag, 18 september, speelde MKV 1 een uitwedstrijd tegen DAW 1 in Schaijk.

DAW wist aan het begin van de wedstrijd een gat te slaan. Gelukkig voor MKV zaten Tessa en Tara Willems vandaag goed in de wedstrijd en wisten zij de korf meermaals te vinden. Ook DAW wist de kansen uit te spelen, waardoor er gerust werd met 6-7 in het voordeel van MKV.
Na de rust werd de voorsprong door Millus uitgebouwd en werd er gezocht naar meerdere aanvallende dames, waardoor de vijf goals die in de tweede helft vielen aan de kant van MKV vanuit vijf verschillende speelsters kwam. Ondanks dat MKV groeit in hun spel en van vorige week geleerd had om rustiger te zoeken naar de juiste kansen, wist ook DAW dit toe te passen.Een paar seconden voor tijd stond het 12-12 gelijk. Toen Tessa Willems nog een doorloopbal wist te scoren was er een kort moment van vreugde. Helaas werd deze afgekeurd, wat even zuur was.
Deze tweede week van de competitie bestond voor ieder jeugdteam behalve MKV E1 uit een thuiswedstrijd. En wat is er hard gestreden onder het luide gejuich en de fanatieke support van de vele toeschouwers.
De meiden van de F2 speelden op zaterdag thuis tegen Merselo F1. Door goed samen te spelen wisten MKV meteen te scoren.Doordat MKV goed bleef verdedigen hebben ze de wedstrijd gewonnen met 8-6.
MKV F1 speelde de eerste thuiswedstrijd tegen De Peelkorf. Aan beide kanten kwamen er verschillende kansen maar De Peelkorf heeft de korf een keer vaker weten te vinden, waardoor de uitslag 2-3 is geworden.
Ook op zaterdag speelde MKV D1 tegen Roka, die een maatje te groot bleek voor MKV. MKV verloor met 2-12, maar de meiden hebben hard gewerkt.
MKV E1 vertrok richting Heusden, waar de meiden uit Millus goede kansen neerzetten en 1-0 voorkwamen. ODC wist de kansen die het had te scoren, waardoor MKV met 7-2 heeft verloren. Helaas was de zon van korte duur. Ondanks de regen wisten de meiden zich goed staande te houden
Het oudste jeugdteam van MKV, de C1, speelde net als de D1 tegen Roka. an de punten is MKV al een tijdje aan het werken en het gaat steeds beter. Achteraf had MKV het fijner gevonden als er net wat eerder was afgefloten, want in de laatste paar secondes wist de tegenstander de 1-2 te scoren.

Foto's:


0