20 september 2022

Cultuurcafé nieuw bij De Bunker in Gemert

GEMERT – Lokale makers, De Bunker, Kunst op Locatie en de gemeente Gemert-Bakel introduceren het nieuwe initiatief ‘Cultuurcafé’. Dat café brengt regionale makers en hun verhalen in beeld.

Het eerste Cultuurcafé Gemert-Bakel vindt plaats op zaterdag 24 september. Het brengt Gemert-Bakelse kunst en cultuurmakers naar het publiek toe, via een talkshow, podiumkunsten, pop-up art expo’s. Het Cultuurcafé is volgens De Bunker een plek om nieuw en lokaal talent te ontdekken. Het initiatief is ontstaan tijdens de corona-crisis, toen De Bunker met de Kult-Uur livestream in een talkshow format de verhalen van Gemertse kunst- en cultuurmakers wist te vangen. Dit format is de basis van het nieuwe initiatief Cultuurcafé.

Geert van der Sanden

De eerste gast is Geert van der Sanden, een Gemertse semi-prof in de fotografie. Zijn foto’s, meestal in zwart wit, vallen veelal in de categorie urbane portretten. In een ‘pop up’ expo neemt Geert bezoekers mee in zijn verhaal.
Geert is ook de curator van het gastoptreden die zaterdagavond plaats zullen vinden. Dit keer is er poëzie door de Gemertse dichteres Tineke Mols. Het Cultuuurcafé op zaterdag 24 september begint om 20.00 uur. De entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage voor de organisatie.

Foto: Geert van der Sanden.

Foto's:


0