20 september 2022

Overtuigende winst pupillen GHSV

GEMERT – De heren van de Gemertse Honk- en Softbalvereniging (GHSV/Lucovitaal) speelden afgelopen zondag onder regenachtige omstandigheden een uitwedstrijd tegen RedSox in Uden. Zoals ook in alle voorgaande onderlinge ontmoetingen werd het een gelijkopgaande wedstrijd.

Gemert naam in de eerste inning direct een 0-2 voorsprong. Het antwoord van de thuisploeg was direct in de gelijkmakende inning. Zij wisten ook twee keer te scoren. In de tweede inning wist GHSV drie keer de thuisplaat te passeren en daarmee een 5-2 voorsprong te nemen. RedSox scoorde weer tweemaal voor een 4-5 tussenstand na twee innings. In de derde inning wisten de Gemertenaren niet te scoren en RedSox nam dankzij 3 punten de leiding over: 7-5. In de vierde inning kwam GHSV terug tot 7-6, maar liep de thuisploeg direct verder uit naar 9-6. In de laatste slagbeurt scoorde GHSV/Lucovitaal nog eenmaal, maar dat was niet voldoende om met punten huiswaarts te keren. De eindstand werd 9-7.
De pupillen U12-1 speelde een uitwedstrijd tegen Kickers in Waalwijk. De Gemertenaren begonnen sterk aan de wedstrijd met honkslagen van Max Ettema, Ties van Boxmeer en Kyan Heesakkers, waardoor de eerste twee punten werden gescoord. Dit werd gevolgd door een tweehonkslag van Thijs van Lieshout waar Kyan op kon scoren. Thijs scoorde door te profiteren van een doorgeschoten bal bij de catcher. Dio Bongenaar kon daarna na zijn honkslag scoren dankzij een honkslag van Guus van Lieshout en daarmee de 0-5 tussenstand na de eerste slagbeurt op het scorebord zetten. Kickers scoorde slechts eenmaal en daarmee was de stand 1-5 na de eerste inning. De tweede inning begon met een honkslag van Pepijn van Dillen. Na twee gestolen honken kon hij scoren op een honkslag van Thijs. Thijs scoorde op zijn beurt op een tweehonkslag van Max. Honkslagen van Ties en Kyan zorgden ervoor dat de voorsprong verder uitgebreid werd en na de honkslag van Jurre Heesakkers stond 1-10 op het scorebord. Kickers scoorde wederom één keer. In de laatste inning kwamen beide ploegen verder niet tot scoren waardoor de eindstand 2-10 in het voordeel van de Gemertse bezoekers was.
De wedstrijd van U15-1 werd in verband met het slechte weer afgelast.

Programma

Zaterdag 24 september: 10.30 U12-1 (thuis) – Mulo; 12.30 U15-1 – Starlights
Zondag 25 september: 13.00 Heren – Animal

Foto's:


0