20 september 2022

Succesvolle toernooideelname Willibrordusgilde

BAKEL – Op zondag 18 september nam het St. Willibrordus Gilde uit Bakel deel aan het Federatie toernooi voor gildes. Het toernooi werd georganiseerd door het Broederschap van Onze Liever Vrouwe Gilde in Oirschot.

Tijdens dit toernooi komen vendeliers, tamboers en standaardruiters uit Brabant bij elkaar om aan wedstrijden mee te doen, en te strijden voor het Brabants kampioenschap. Na de opening van het toernooi middels een massale opmars, begonnen om 13.00 uur de wedstrijden. Helaas was het weer erg slecht met veel regen, wat het vendelen erg moeilijk maakte. Maar de Bakelse vendeliers hebben hier toch goed mee om kunnen gaan. Martijn Bekx werd Brabants kampioen vendelen in de klasse B. Bovendien werd het St. Willibrordus Gilde Brabants kampioen bij het vendelen in groepen van 5 of meer personen. Het St. Willibrordus Gilde kan daarmee terugkijken op een geslaagd toernooi met mooie resultaten.

Martijn Bekx, Brabants kampioen vendelen in klasse B.

Foto's:


0