06 september 2022

Twee thuisduels Gemert in 4 dagen

GEMERT – Gemert staat voor een boeiende week, met twee interessante thuiswedstrijden. Woensdagavond (morgen) komt Groene Ster naar sportpark Molenbroek, zondag wordt de altijd beladen derby tegen UDI’19 na een aantal jaren in ere hersteld.

De wedstrijd van woensdag is er altijd een om naar uit te kijken. Gemert en Groene Ster komen elkaar al vele jaren tegen en hebben al heel wat enerverende robbertjes uitgevochten met elkaar. In de competitie en in de beker.
In tegenstelling tot de zwartwitten, die na de knappe zege bij Quick (0-3) met 6 punten uit 3 duels tegen de top aanschurken, is de ploeg van Maurice Verbunt het seizoen niet al te best begonnen. De groenwitten verloren thuis van ADO’20 (0-2) en TOGB (1-3). En kwamen bij OJC Rosmalen niet verder dan 1-1. Met een punt uit drie wedstrijden bezet de Groene Ster op dit moment de 16e plaats.
Toch lijken het slechts aanloopproblemen, want wie de selectie van Groene Ster bekijkt, weet dat de ploeg straks weer op stoom zal komen. Jarenlang vormde Gemert een Angstgegner voor Groene Ster, maar de laatste tijd is dat een beetje omgeslagen. Zo wisten de zwartwitten afgelopen seizoen niet te winnen van de Zuid-Limburgers.
Vier dagen later staat er opnieuw een geweldige ontmoeting op het programma. Met de promotie van Gemert naar de derde divisie in 2019 ging er helaas ook een streep door de derby’s met de streekgenoot uit Uden. Maar nu UDI’19 ook de stap heeft gemaakt, kunnen de supporters weer uitkijken naar de heerlijke ontmoetingen tussen de twee.
Net als Groene Ster is UDI niet lekker aan het seizoen begonnen. De buit is nog maar één puntje. Afgelopen zondag ging de ploeg op eigen veld onderuit tegen Blauw Geel’38, een andere derby in Oost-Brabant. Het werd 1-2 op sportpark Parkzicht.
Die nare smaak zullen de tricolores graag wegspoelen in Gemert, waar Gemert er alles aan gaat doen om de punten in eigen huis te houden.

Foto's:


0