19 september 2022

Venhorst ruim langs Odiliapeel

VENHORST – Na vele jaren mocht Venhorst zondag weer eens op bezoek bij buurman Odiliapeel, voor de beker. Na een gelijkspel tegen MVC en ruime winst op Juliana Mill moest een ruime winstpartij in en tegen Odiliapeel Venhorst naar de volgende ronde brengen.

Na de lange droge hete zomer kregen de supporters de hele dag een lekker regentje te verduren om dat goed te maken. De mannen van trainer Michaël van Doren hadden geen boodschap aan het weer en begonnen goed aan de wedstrijd. Odiliapeel kreeg vrijwel geen kans om het Venhorstse doel te naderen, terwijl Venhorst steeds vaker bij het Peelse doel verscheen. In de 20e minuut kreeg Teun van der Putten op 20 meter afstand de bal lekker voor zijn rechter: hard en onhoudbaar, 0-1. Vijf minuten later een fraaie aanval over meerdere Venhorstse schijven, die gemakkelijk en beheerst door Mark van Sleeuwen afgemaakt werd, 0-2. Halfweg de eerste helft kwam Venhorst al op 0-3, toen Finn van der Horst zich knap vrijspeelde in het zestienmeter-gebied en de bal in de rechterbovenhoek krulde. In de 30e minuut een zuivere voorzet vanaf rechts die Rens van Sleeuwen knap binnen kopte, 0-4. Na de rust kwam Feijenoord al meteen op 0-1, terwijl Venhorst doorging met scoren. De wissels in de tweede helft lieten zien dat het team hierdoor niet verzwakt was. Na 10 minuten zorgde de ingevallen Vigo de Groot voor 0-5. Een paar minuten later stopte de doelman een inzet van Senna van Creij, maar benutte Jaap Kanters de rebound, 0-6. Even later was te zien hoe het niet moet: Teun vd Putten’s schot werd gestopt door de keeper, de rebound schoot hij op de paal en zijn tweede rebound werd van de doellijn gehaald. Vervolgens werd de ingevallen Thijs van Sleeuwen onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en nu schoot Teun de strafschop feilloos binnen, 0-7. Een harde zuivere voorzet van rechts werd door Thijs tot doelpunt gekopt, 0-8. Even voor tijd werd de doorbrekende Thijs van Sleeuwen weer onderuit gehaald, weer een penalty en weer benut door Teun van der Putten. Uitslag 0-9 en Venhorst door naar de volgende ronde.
Volgende week zondag begint de competitie met een uitwedstrijd tegen Handel, een tegenstander van een ander kaliber. De wedstrijd begint in Handel om 14.00 uur.

Foto's:


0