22 september 2022

Waarom zingen vogels?

GEMERT – Voor de meeste mensen is dit een eenvoudige vraag: Om zijn territorium af te bakenen en om een vrouwtje te lokken. Zo’n beetje op de manier, waarop een Venetiaanse gondelier een liedje staat te kwelen onder het raam van zijn geliefde. Maar is dit wel zo? Welke boodschappen zitten er verstopt in hun zang? Voor wie zijn die boodschappen, die signalen bedoeld? Wat kunnen wij daarvan leren? Deze en meer vragen worden aan de orde gesteld door bioloog Rick Meulendijks, die het publiek in zijn lezing meeneemt in de wetenschap achter de vogelzang. Deze lezing vindt plaats op maandag 26 september om 20.00 uur in natuurcentrum de Specht in Handel, Strijbosscheweg 51. Belangstellenden zijn van harte welkom en de koffie staat klaar, belooft Vogelwerkgroep Gemert.

Foto's:


0

Geef een reactie op dit bericht...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.