19 september 2022

WAC Gemert Wedstrijd van de Week

GEMERT – Het zaalvoetballen in Gemert is weer van start gegaan. De eerste drie weken vinden de poulewedstrijden van de beker plaats, waarna WAC Gemert gaat starten met de competitie. Dit jaar zijn er vier klasses. WAC Gemert hoopt zo meer strijd en wedstrijden op ieders niveau te kunnen spelen.

De eerste bekerwedstrijd in poule I vindt plaats tussen Van Schijndel Dakbedekkingen en Commanderij 1, het team van de week. Deze teams spelen beide in de Hoofdklasse en gaven elkaar niet veel toe afgelopen seizoen, getuige een 7e en 8e plaats op de ranglijst. De wedstrijd is net begonnen als Gijs Verhagen van Commanderij 1 met een strak schot de bal in het zijnet krijgt. Al moet gezegd worden dat keeper Maikel de Rozario van Van Schijndel Dakbedekkingen de korte hoek goed had afgedekt. Aan de andere kant kapt Mark van Dijk zijn tegenstander uit en lift de bal over keeper Piet Penninx heen. Mark heeft alleen de pech dat de bal van de doellijn wordt gekopt. Dit was een mooie actie waarbij menig toeschouwer de openingstreffer had verwacht. Enkele minuten later onderschept Verhagen de bal en kan met moeite de bal voor het doel brengen. Daar staat teamgenoot Koen Gieling slim te wachten en tikt de bal in het doel. De eerste goal is een feit. Deze tegentreffer geeft het team van van Schijndel Dakbedekkingen wat extra energie. Zo geeft Erik van Dijk een strakke bal tussen de linies door aan broer Mark en die schiet direct laag op doel. Met een katachtige reflex kan Penninx de gelijkmaker voorkomen. Ook Robert van Lankveld lukt het niet om de stand recht te trekken. Een schitterende aanval begint bij Ronny Hendriks. Hij past de bal direct op Mark, en direct door naar Erik in de spits. De bal komt toevallig op het hoofd van keeper Penninx, waardoor er wederom geen treffer genoteerd kan worden. De wedstrijd gaat op en neer, waarbij beide teams moeten wennen aan het tempo bij deze eerste wedstrijd. Zal een counter van Commanderij de wedstrijd in het slot gooien? Erik Peeters doet meerdere keren zijn best, maar Gertjan van der Aa kan de bal onderscheppen. De laatste minuten geeft Van Schijndel Dakbedekkingen alles, zelfs De Rozario gaat mee naar voren. Dit geeft de nodige druk, Maikel van den Broek kopt de bal op de paal. In de laatste minuut van de wedstrijd valt toch de gelijkmaker. Deze komt op naam van Erik van Dijk. De eerste Wedstrijd van de Week was direct een mooie wedstrijd waarbij een gelijkspel de terechte uitslag is.

Uitslagen 15 september (beker)

Poule A: Martens Dakbedekkingen 2 – Happy Boys 2 1-3; Poule B Logan’s Pub – Temple Challenge/School Tuin 5-2; Poule C Commanderij 3/Rooijackers Woon – Rauw & Gauw 0-9; Poule D Happy Boys 1 – Outdoor Island 1-10; Poule E Spier/vd Meijs – KentekenplaatOnline.nl 7-6; Poule F vv VMW – Keurslager Danny Megens 5-4; Poule G Opsteen – JR Dakbedekkingen 0-1; Poule H Gij & Ik/Gastrobar Buskens – La Compagnie-Sidekix 0-6; Poule I v. Schijndel Dakbedekkingen – Commanderij 1 1-1; Poule J John Habraken Timmerwerken – van Heugten Baddesign 1-13; Poule K Dirks Angels – Foodies & Zo 7-2; Poule L Wereldkeuken – E-Bikeaccu.nl/Prime Gym 0-10

Programma 22 september

Hal 1: 18.30 K Foodies & Zo – Dirks Angels; 19.08 L E-Bikeaccu.nl/Prime Gym – Wereldkeuken; 19.46 G JR Dakbedekkingen – Happy Boys 3; 20.24 H La Compagnie-Sidekix – van Dijk Groep/Manders Automat.; 21.02 I Commanderij 1 – Auto Mundi/@Harmse
Hal 2: 18.35 E KentekenplaatOnline.nl – Accu.nl; 19.13 F Keurslager Danny Megens – Herman vd Boomen Schilderwerk; 19.51 B Happy Boys 2 – MURO Steencreaties; 20.29 A Temple Challenge/School Tuin. – van Asseldonk aardbeien; 21.07 C Rauw & Gauw – Vogels Metaalbewerking; 21.45 D Outdoor Island – Machinehandel vd Biggelaar

Team van de week is Commanderij 1.

Foto's:


0