20 september 2022

WK 2022 staat voor de deur: dit moet je weten!

Het WK van 2022 staat nu echt voor de deur. Op 20 november start de eerste wedstrijd en op 18 december wordt de finale gespeeld. Dat betekent bijna een maand heel veel voetbalplezier. Iets waar voetballiefhebbers reikhalzend naar uit zullen kijken. Hoog tijd dus om je alvast een beetje in te lezen en te ontdekken hoe het WK er de komende tijd uit gaat zien. Wat kun je verwachten? Welke feiten moet je echt weten? Hier lees je alles wat je moet weten.

Maak wedstrijden kijken nog leuker

In het afgelopen jaar is er een enorme verandering geweest. Namelijk: legaal wedden. Niet alleen in casino’s, maar ook als het gaat om wedden op sportwedstrijden. Het WK wordt natuurlijk één van de belangrijkste momenten om een wedje te leggen. Werd dit voorheen nog stiekem onderling met vrienden en familie gedaan, kan dit nu geheel legaal online worden gedaan. Zo maak je het kijken naar de wedstrijden nog leuker. Nu hangt er immers ook echt wat af van de resultaten. Kan jij wk 2022 wedden en voorspellen? Lukt het jou om de beste in jouw poule te worden? Dit is hét moment om jouw voetbalkennis in de praktijk te brengen.

Waarom in de winter?

Veel mensen vinden het opvallend dat het WK nu in de winter wordt gespeeld. Meestal is dit toch in de zomer. Dit heeft een zeer goede reden. In de zomer zijn de temperaturen in Qatar intens hoog. Hierdoor zou het onverantwoord zijn om dan op topniveau voetbal te spelen. Dit zou potentieel levensgevaarlijk kunnen zijn. Daarom wordt er dit keer voor gekozen om het WK in de winter te vieren.

Kort speelschema

Het meest opvallende is toch wel dat het speelschema erg kort is. Het is bijna niet eerder voorgekomen dat het WK slechts 29 dagen in beslag nam. Dat betekent dus ook dat er heel weinig rustdagen zijn en er veel wedstrijden op één dag worden gespeeld. Mogelijk heeft het feestseizoen hier ook mee te maken. 18 december wordt immers de finale gespeeld. Spelen met de kerst was uiteraard geen mogelijkheid.

Daarom gaan we een heel druk voetbalprogramma tegemoet. In de groepsfase worden er vier wedstrijden op een dag gespeeld. Dit gaat twaalf dagen zo door. In de knock-out proberen ze twee wedstrijden in één dag te stoppen. Vervolgens worden de halve finale en finale allebei op één dag gespeeld. Dit betekent dus ook dat er maar nauwelijks rustdagen zijn. Ook de achtste finales sluiten direct aan op de groepsfases.

Wist je dat dit WK meerdere ‘eerste keren’ behaald? Zo is dit het kortste WK ooit en ook de allereerste die gedurende de wintermaanden wordt gehouden.

Gunstige tijdzone

Voor Europa ook goed nieuws als het om de tijden van de wedstrijden gaat. Qatar bevindt zich namelijk in de UTC+3 zone. Dit betekent dat de tijden erg gunstig aansluiten op die in Europa. Zo kunnen we alle mooie momenten gewoon live volgen. 

 

Foto's:


V