03 oktober 2022

Overtuigend Boekel Sport verslaat SSS’18

BOEKEL – Boekel Sport heeft de eerste thuiswedstrijd in de 2e Klasse G in winst omgezet. Thuis op een druk bezocht Sportpark De Donk wisten de mannen van trainer Willem Aarts met 2-0 te winnen van SSS’18 1 uit Overloon.

Met enkele wijzigingen in de opstelling ten opzichte van vorige week tegen Eendracht’30 1 begonnen de mannen in het geel zwart voortvarend aan de wedstrijd. De eerste de beste kans was meteen raak. Na 4 minuten spelen ontving Edward Schouten de bal van Jan vd Acker en Edward bedacht zich geen moment en schoot onberispelijk raak: 1-0. Een welkome opsteker voor v.v. Boekel Sport 1.
De wedstrijd speelde zich in de eerste helft vooral af op het middenveld. Ondanks sommige, onnodige, slordige passes was het Boekel Sport dat in het eerste gedeelte voor rust het meeste balbezit had. SSS’18 1 herstelde zich enigszins en kreeg gaandeweg de eerste helft steeds meer balbezit en verscheen enkele keren gevaarlijk voor doelman Merks. Een goede redding op een vrije trap en een scrimmage voor het doel, werden door de verdedigers van Boekel Sport onschadelijk gemaakt. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Merijn van Haandel 5 minuten voor het rustsignaal, welke v.v. Boekel Sport 1 met een 1-0 voorsprong in ging.
Na rust een beter spelend v.v. Boekel Sport. De bal bleef langer in de ploeg, en de slordigheden uit de 1e helft kwamen nauwelijks meer voor. SSS’18 1 bleef aandringen maar de defensie van v.v. Boekel Sport gaf geen krimp, zonder dat SSS’18 echt gevaarlijk werd. Het was een sportief gevecht onder de goed leidende scheidsrechter Nefkens.
In de 70e minuut kwamen Guus Goossens en Sten Krol in het veld voor de moegestreden Yanick Groenendaal en Jan vd Acker. Beide invallers bleken in de 79e minuut ‘goud waard’. Na een geweldige solo, hij liet 3 man achter zich, bereikte Guus Goossens Sten Krol. Sten stond zelf in een prima scoringspositie maar zag spits Tim Schuijers nog vrijer staan en speelde hem aan. Tim bedacht zich geen moment en schoot de bal hard en hoog onhoudbaar in de bovenhoek: 2-0 voor Boekel Sport en de eerste 3 punten waren een feit. SSS’18 1 raakte daarna echter nog wel het aluminium maar met enig geluk verdween de bal via de paal voorlangs het doel van keeper Merks.
Volgende week gaat het team van trainer Aarts op bezoek bij Olympia’18 in Boxmeer. Supporters zijn wederom van harte welkom.

Foto's:


0