24 oktober 2022

Venhorst heeft geen kind aan ASV’33

VENHORST – Op afgelopen, zomerse, zondag moest Venhorst naar Aarle-Rixtel voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke ASV’33, uitkomend in de 4e klasse. De oudere Venhorst-supporters herinnerden zich natuurlijk nog de beslissende wedstrijd in Aarle-Rixtel tegen Bavos in 2014, waardoor Venhorst in de 3e klasse bleef (4-1).

Met een op enkele plaatsen gewijzigd team ging het zondag om de beker. Venhorst speelde vanaf het begin een goede wedstrijd, waarin het verschil tussen 3e en 4e klasse in ruimte en snelheid goed duidelijk was. De opvallend spelende Jelle van Gerwen kopte namens Venhorst in de 5e minuut al knap op doel, maar de ASV-doelman tikte de bal over. In de 19e minuut volgde een goed schot van Joep vd Bosch, wat door de keeper gestopt werd. Uit de rebound gaf Joep de bal kant en klaar mee aan Jaap Kanters, die de 0-1 op het scorebord zette. Drie minuten later gaf Thijs van Sleeuwen de bal voor het doel, waar Joep vd Bosch zelf hard en hoog voor de 0-2 zorgde. In de 32e minuut stoomde Bou Manders langs de linkerkant op en besloot zijn actie met een vlijmscherpe voorzet, die door weer Joep binnen geschoven werd: 0-3. Voor de talrijke Venhorstse supporters tijd voor de rust en de kantine. Met enkele wissels begon Venhorst aan de tweede helft, maar de noodzaak om alles te geven ontbrak natuurlijk en het niveau zakte in vergelijking met de eerste helft. Pas in de 58e minuut kwam Venhorst op 0-4 door een doelpunt van Rens van Sleeuwen, die een afgeslagen bal beheerst binnen schoof.

Venhorst 2 verschijnt dit seizoen in een nieuw tenue op de Brabantse velden, beschikbaar gesteld door Bakker Van de Ven. In de nieuwe shirts volgde in elk geval onmiddellijk een overwinning op Menos 1.

Foto's:


0