21 november 2022

3 dingen die belangrijk zijn om te weten voordat je begint met sportwedden online

Er is altijd wel iets te doen, beleven of bekijken op het gebied van sport. Dat kunnen lokale sportwedstrijden zijn, maar ook de grotere internationale wedstrijden. Nu het WK feitelijk in de startblokken staan, hebben veel mensen het speelschema al uitgeprint op tafel liggen, inclusief een planning met welke wedstrijden echt gekeken moeten worden. Aangezien het online gokken tegenwoordig legaal is in Nederland, is inzetten op de wedstrijden ook mogelijk. Welke drie punten moet je echt weten voordat je een van de legale bookmakers in Nederland bezoekt om een inzet te plaatsen op het Nederlands elftal?

Lukraak inzetten leidt nagenoeg nooit tot regelmatige winsten

Je kunt ervoor kiezen om naar BetCity, een legale aanbieder in Nederland, te gaan om daar een inzet te plaatsen op een wedstrijd waar je eigenlijk niets vanaf weet. De kans bestaat dat je de uitslag goed hebt en een winst(je) pakt, maar de kans is veel groter dat je niet wint. Sportweddenschappen hebben uiteraard te maken met geluk, maar dat is niet alles. Wanneer je wat weet van een bepaald team, een wedstrijd of het spelverloop in een bepaalde poule, kun je een veel betere inschatting maken van de mogelijke uitkomst dan wanneer je geld inzet op een leaguewedstrijd in de Chinese competitie.

Kijk daarom eerst eens naar de wedstrijden waarbij je een redelijke inschatting kunt maken over de mogelijke uitkomst. Houd je bijvoorbeeld het Nederlands of Belgisch elftal erg in de gaten, of weet je alles van de startspelers van het Braziliaanse team? Dan zijn dit wedstrijden waar je als eerste naar gaat kijken.

Een lange betslip geeft de hoogste winsten, maar kost je vaak het meest

Sportweddenschappen zijn een wereld apart. Bij de gerenommeerde, legale bookmakers kun je een complete weddenschap opbouwen uit tal van componenten, waardoor je enorme odds krijgt. Tot wel 200 keer je inzet kunnen winnen behoort niet eens tot de uitzonderingen, zeker niet wanneer je vijf of meer weddenschappen stapelt (bijvoorbeeld: winnaar plus aantal hoekschoppen plus eerste doelpuntmaker plus het aantal gele kaarten plus een assist van een bepaalde speler).

Dat lijkt interessant, mede omdat je deze winsten het vaakst ziet op de social media wanneer het gaat om wedden op sport. Wat hier eigenlijk nooit bij vermeld wordt, is dat zulke mensen vaak tal van verschillende slips (inzetten) gemaakt hebben en vervolgens op één van de vele slips een winst hebben gemaakt, die online geplaatst wordt. Eigenlijk is het idee dat je in de gaten moet houden erg simpel. Hoe onwaarschijnlijker het is dat jij een goede voorspelling doet, hoe hoger de mogelijke winst wordt, net als de kans dat je helemaal niets wint.

Begin daarom eerst met een enkele of dubbele voorspelling, en stop daar. Zo rol je net wat makkelijker het sportwedden in en kun je beter het overzicht houden. Het zorgt er ook voor dat je aanzienlijk langer met je geld door kunt blijven spelen.

Legaal, veilig en verantwoord spelen is altijd het belangrijkste

Het laatste punt in de lijst is ontegenzeggelijk het belangrijkste punt. Wanneer je ervoor kiest om geld in te zetten op sportwedstrijden, dan is het belangrijk dat je altijd kiest voor een legale aanbieder en speelt op een verantwoorde manier. Gelukkig is het vinden van een legale, betrouwbare bookmaker tegenwoordig erg makkelijk. Heeft de bookmaker een licentie van de Kansspelautoriteit, dan betekent dit dat deze zich aan strenge regels moet houden en gecontroleerd wordt door de Nederlandse overheid. Kom je problemen tegen die niet onderling opgelost kunnen worden met de bookmaker, dan heb je bij de KSA ook direct een meldpunt.

Verantwoord spelen is makkelijk bij aanbieders met licentie, omdat zij een actieve zorgplicht hebben. Uiteraard kun je dit zelf nog beter maken, bijvoorbeeld door onderstaande punten mee te nemen bij de manier waarop je speelt:

  • Speel nooit met geld dat je niet kunt missen en leen geen geld om te kunnen gokken.
  • Zet alleen geld in wanneer je je goed voelt, uitgerust en nuchter bent.
  • Stop wanneer je genoeg winst hebt, blijf niet doorspelen voor het gokken zelf.
  • Schakel hulp in wanneer je een gokverslaving vermoedt of je spelgedrag niet meer zelf in de hand hebt.

Foto's:


b